Styling

Luxe wonen en toch betaalbaar

25 februari 2019

Er zijn verschillende manieren om je woning een luxere uitstraling te geven, zonder dat dit veel geld hoeft te kosten! Heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om je eigen meubels te maken? Onder meer steigerhout is een zeer geliefd materiaal, wat goed van pas komt bij de productie van meubels voor in huis. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van een nieuwe bijzettafel, een mooie bank voor op het terras, enzovoorts. Daarbij zijn er op internet talloze instructieplannen te vinden, waarin stapsgewijs wordt toegelicht hoe dergelijke meubels gemaakt kunnen worden.

Een luxe uitstraling met een opblaasbaar zwembad

Veel mensen relateren luxe wonen aan de faciliteiten die je in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan luxe villa’s met een eigen zwembad, een jacuzzi en een sauna. Tegenwoordig vergt de aanschaf van een zwembad of jacuzzi helemaal niet meer zo’n grote investering, wanneer je voor een opblaasbaar model kiest. Verschillende winkels bieden door het jaar heen opblaasbare modellen aan. Groot genoeg om met twee of drie mensen in te zitten!

Meubels tweedehands kopen in een kringloopwinkel

Ook in een kringloopwinkel kun je vaak voor een lage prijs hele leuke meubels shoppen. De meubels verkeren vaak nog in een goede staat. Zeker wanneer de bekleding van je eigen meubels versleten is, kan het slim zijn om de meubelstukken te vervangen. Zo krijgen je ruimtes direct een luxere uitstraling. Een alternatief is het inschakelen van een meubelmaker om je meubels opnieuw te laten bekleden.

Modern interieur samenstellen voor in huis

Een derde mogelijkheid om luxe te wonen, is het gebruik van een modern interieur in huis. Een modern interieur heeft vaak een wat luxere uitstraling dan klassieke meubels. Let bij het inrichten van een ruimte niet alleen op de stijl van meubels, maar ook op die van accessoires. Kies bijvoorbeeld voor moderne ledverlichting, in plaats van een klassieke spaar- of gloeilamp.

You Might Also Like