Inrichting

Knap je huis op met 2de hands meubels

8 maart 2017
Huis opknappen

Het is de laatste jaren erg hip om vintage spullen te gebruiken. Tweede hands winkels en kringloopwinkels zijn niet alleen voor mensen met weinig geld maar ook voor echt designers een paradijs. Oude meubels krijgen een nieuwe leven. Een gebruikte karakter en eigen identiteit geven een bepaalde sfeer af. Vaak kun je met een likje verf de spullen er voor zorgen dat het er weer helemaal nieuw uit ziet. Voordeel van tweedehands spullen is dat het vaak ook origineel is en geen massa product zoals spullen van de IKEA.

Waar moet je opletten bij kopen van 2de hands meubels

Het eerste waar je naar moet kijken is het kwaliteit van het product. Als je zelf van klussen houdt kun je de tijd nemen om het aan te pakken. Oud hout vervang je niet zomaar. Een lamp die niet het doet kun je makkelijk even een gloeilamp van vervangen en testen of het daarna wel doet. Vraag wel jezelf af of je het zelfstandig kan doen. Soms kost een reparatie door een expert meer dan het aankoop bedrag.

Bezoek meerdere soorten kringloopwinkels, de ene kringloopwinkel is meer voorzien van kleding, de ander heeft meer meubels en de ander verkoopt meer boeken. Er zit ook verschil in een kringloopwinkel in de stad of in een afgelegen dorp. Vaak kun je veel oudere spullen vinden in een afgelegen dorpje. Een nette georganiseerde kringloopwinkel heeft vaak mooiere spullen, maar zijn vaak commerciëler en hebben de kenners en taxateurs al de mooiste koopjes er van te voren eruit gehaald.

Kijk ook eens af en toe op marktplaats. Vaak is marktplaats en stuk duurder dan in een kringloopwinkel. Maar zo heb je wel een beetje indicatie hoeveel een ongeveer product kost. Of als je van klussen houdt en graag weer door verkoopt kun je kijken hoeveel het je kan opleveren. Er zijn mensen die hier lekker mee bij verdienen. Ook zijn er tegenwoordig diverse Facebookpagina’s waar allerlei 2de hands spulletjes worden geruild of worden verkocht. Kortom genoeg mogelijkheden om leuke vintage spullen te kopen en eventueel op te knappen.

You Might Also Like