Inrichting

De ideale inrichting van een tienerkamer

25 april 2018

Wanneer je kinderen naar de middelbare school gaan en gaan puberen, dan verandert er veel. Alles moet zo cool mogelijk zijn, waaronder hun slaapkamer. De oude posters van hun favoriete cartoons moeten ineens van de muur en het oude speelgoed kan de kast in. Het inrichten van de slaapkamer van een tiener kan een uitdaging zijn, maar hier volgen een aantal tips.

Kleuren

De kleuren van de kamer spelen uiteraard een grote rol. Een schattige prinsessenkamer of een stoere piratenkamer zijn uit den bozen bij veel pubers. Dit betekent dat roze en felblauw niet meer de favoriete kleuren zijn voor de slaapkamer: alles moet een stuk neutraler. Je kan ervoor kiezen om voor witte muren te gaan en accenten aan te brengen op kleuren als groen of rood. Wat daarnaast ook een leuke, frisse trend is, is het gebruik van pastel kleuren. Lichte kleuren, zoals mint, zalm en perzik zijn vriendelijke kleuren voor het oog en zijn ook niet al te betuttelend. Bij de meeste bouwmarkten kan je muurverf vinden in deze kleur en ook de decoratie in pastelkleuren kan je ten overvloede kopen op de woonboulevard of online.

Entertainment

Zoals eerder gezegd kan het oude speelgoed van de tieners opgeborgen worden. Naarmate kinderen ouder worden verschuiven hun interesses. Dit kan je faciliteren in hun slaapkamer door bijvoorbeeld het plaatsen van een tv. Kies hierbij ook een leuk tv meubel. Ook is het belangrijk dat vrienden of vriendinnen kunnen blijven slapen. Dit kan natuurlijk door het gebruik van matrassen, luchtbedden en stretchers, maar een slaapbank kopen is natuurlijk veel leuker en handiger. Deze zijn in alle vormen en maten beschikbaar en hoeven zeker niet oncomfortabel of lelijk te zijn. Neem bijvoorbeeld de Innovation slaapbanken, deze slapen als een normaal bed en zien eruit als een normale bank. Een ideale toevoeging voor een tienerkamer dus!

You Might Also Like