Styling

Kies het perfecte dekbedovertrek

13 juni 2019

De inrichting van je slaapkamer wordt vaak gedomineerd door het grootste meubel dat er staat namelijk het bed. De afwerking van dit slaapmeubel is dus van groot belang voor de uitstraling van de gehele slaapkamer. Het meest in het oog springende onderdeel van je bed is vaak het dekbedovertrek. We kunnen dus concluderen dat het kiezen van een dekbedovertrek belangrijk is voor de uitstraling van je kamer. Daarnaast heeft je overtrek zeker invloed op je nachtrust. Kies het juiste materiaal en de juiste afmeting en je slaapt heerlijk.

Print en uitstraling

Smaken verschillen dat weten we allemaal. De één kiest een moderne look voor zijn slaapkamer en de ander maakt de keuze voor een landelijke romantische uitstraling. Ongeacht je smaak zijn er een aantal principes waar je rekening mee kunt houden tijdens het kiezen van je dekbedovertrek.

Je kunt kiezen voor een effen kleur of voor een uitvoering met een print gaan. We raden aan om te zorgen voor balans in je slaapkamer. Heb je dus een drukke muur kies dan voor een wat neutralere uitvoering voor op je bed. Zijn je muren wit of een andere effen kleur kies dan voor een dekbedovertrek  met een leuke print. Dit balans-principe geldt ook voor het kleurgebruik. Balanceer donker en licht met elkaar.

Materiaal

Dekbedovertrekken zijn verkrijgbaar in ver uiteenlopende materialen. Ieder materiaal heeft zo zijn voor en nadelen.

Zo is katoen een goed ademend materiaal maar kreukt het nogal snel en kan het krimpen in de was. Satijn kan lekker koel aanvoelen in de zomer. Sommige mensen vinden het echter een “glibberig” gevoel geven. Ten slotte bestaan er ook flanellen overtrekken. Flanel voelt erg lekker warm aan. Ideaal voor de koukleum onder ons maar niet voor de warmbloedige slapers.

Afmeting

Een slecht passende dekbedovertrek is funest voor je nachtrust. Je bent meer bezig met het recht leggen van je bed textiel dan dat je rustig in je bed kunt liggen. Dus de eerste stap van je zoektocht is altijd het correct opmeten van je deken en kussens. Vervolgens kun je pas een keuze gaan maken tussen de aangeboden modellen.

Kortom kies altijd je dekbedovertrek weloverwogen en niet alleen op uiterlijk. Je zult er nog vaak onder liggen.

 

You Might Also Like