Huis

Je huis verduurzamen? Kies voor een vacuümtoilet!

28 januari 2020

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook op het gebied van wonen zijn er steeds meer duurzame trends en ontwikkelingen. De afgelopen jaren nemen steeds meer mensen  duurzame maatregelen. Logisch, want het is én goed voor het milieu én je energiekosten zullen hierdoor gaan dalen. Bovendien zal de waarde je woning ook nog eens stijgen wanneer je besluit je huis te gaan verkopen. Maar wist je dat er ook diverse maatregelen zijn om water te besparen? Een vacuümtoilet biedt de uitkomst wanneer jij je waterverbruik wilt verlagen. In deze blog vertellen we je wat dit is en welke voordelen er bij zo een toilet komen kijken.

Wat is een vacuümtoilet?

Een vacuümtoilet is een toilet, die zoals de naam waarschijnlijk al zegt, die werkt door middel van een vacuüm. Deze vacuüm wordt gegenereerd door middel van een krachtige generator. De onderdruk zorgt er vervolgens voor dat het spoelwater en de af te voeren urine en ontlasting wordt afgevoerd naar een centrale bassin. Deze toiletten vind je veel in treinen, bussen, vliegtuigen, maar de afgelopen jaren vind je deze toiletten steeds vaker in woningen en gebouwen. 

De voordelen

Wanneer je kiest voor een vacuümtoilet, kan je genieten van de volgende voordelen:

  • Je bespaart veel water. Een vacuümtoilet maakt gebruik van 1,2 liter water per spoelbeurt. Bij een reguliere toilet wordt er 10 liter water per spoelbeurt gebruikt. Indien er een spaarknop aanwezig is, kan dit variëren tussen de 2 en 6 liter water. 
  • Het is een goede investering in je woning. Men hecht steeds meer waarde aan duurzaamheid. Wanneer jij je woning besluit te verkopen, zal je er meer geld aan overhouden. Duurzame maatregelen zorgen ervoor dat je woning meer waard wordt.
  • Er is geen hak- en breekwerk nodig. Leidingen kunnen eenvoudig over en om obstakels heen worden gelegd. Hierdoor heb je ook nog eens meer mogelijkheden voor de indeling van je toilet of badkamer. 
  • De verbouwing is snel te realiseren, waardoor je niet lang zonder een toilet zit. 

You Might Also Like