Styling

Houten meubels, dé blijver tussen alle interieurtrends

29 april 2016
Houten meubels

Houten meubels blijven evergreens in de interieurwereld. Niets zo natuurlijk, warm en levend als hout. En je kunt er werkelijk alle kanten mee op om een huis tot een waar thuis te maken.

Houten meubels voelen zich thuis in elke woonstijl

  • Hou je van het lichte, open gevoel van de Scandinavische stijl? Dan maken licht houten meubels, ook wel blond hout genoemd, het geheel mooi af. Een minimalistische tafel met schuine pootjes, een rond bijzettafeltje met luchtige uitstraling of zo’n open houten kast, waarin al je pronkstukken tot hun recht komen: licht hout brengt de kalme Scandinavische stijl tot leven!
  • Ook de landelijke en shabby chic stijl krijgt haar ongedwongen, zachte sfeer door natuurlijk verweerde houten meubels. Vintage houten stoeltjes naast een onbewerkte houten tafel die zijn grillige vormen en diepe nerven heeft behouden, hoe prachtig is dat? Landelijk, shabby chic en hout, dat is een match made voor warmte, romantiek en gezelligheid.
  • Houten meubelen zijn veelzijdiger dan je zou vermoeden. Wat te denken van de stoere, rauwe stijl die inmiddels door een groeiend aantal houtliefhebbers is omarmd: industrieel, rauwe luxe, sloophout. Ook cafés en restaurants varen wel bij deze stijl die een fantastisch decor vormt voor culinair genieten. Strakke lijnen, een extra dik tafelblad of tafels met de prachtig rauwe mix van metaal en robuust hout, deze stoere stijl haalt het beste uit het veelzijdige karakter van hout.
  • Zelfs de cleane stijl van design en strak krijgt door de toevoeging van hout meer zeggingskracht. Minimalistisch vormgegeven XXL banken of tafels komen nog beter tot hun recht door houten elementen aan het interieur toe te voegen. Zie jij ook voor je hoe een houten salontafel of lage, brede sidetable direct huiselijkheid in het anders zo koele ontwerp brengt?

Hout combineert de prachtige eigenschap van een vriendelijke allemansvriend, die zich weet te voegen naar zijn omgeving en tegelijkertijd zijn eigen karakter weet te behouden. Houten meubels maken een interieur warmer, natuurlijker, kunnen contrasten verzachten of juist een stijl tot leven wekken.

Eiken

Vooral eiken heeft een speciaal plekje veroverd in moderne huishoudens. Eikenhout is een duurzame houtsoort, slijtvast, kent een prachtige nerfstructuur en past met zijn robuuste uitstraling in vele moderne woontrends zoals hierboven beschreven. Is het jou ook opgevallen dat eikenhouten meubels allang hun zware imago van zich hebben afgeschud? Eiken laat zich makkelijk bewerken en dat resulteert in prachtige, modern vormgegeven eiken eettafels. (link?) Zo’n tafel is op verschillende manier te behandelen, waardoor je precies jouw stijl kunt meegeven aan dit duurzame, gebruiksvriendelijke natuurlijke materiaal. Eiken tafels stralen klasse uit en gaan een lang, gelukkig leven lang mee!

 

You Might Also Like