Veilig wonen

Hoe vind je een fijn plekje in een felbegeerde stad?

2 mei 2016

Vandaag de dag trekken veel meer jonge mensen naar de stad dan vroeger. De stad is waar alles gebeurt en waar er ontelbaar veel kleine kamertjes zijn waar je in je eentje, of als stel, best tussen past. En omdat de leeftijd waarop stellen aan kinderen beginnen steeds meer naar boven stijgt, kun je ook best wat langer in de stad verblijven voor je met de hele bups naar een rustig dorpje verhuist. Maar een felbegeerde stad met ruimte moet nog uitgevonden worden. Hoe vind je dan toch jouw ideale plekje?
Wij hebben een aantal tips voor je!

1. Struin iedere site af die kamers, studio’s en appartementen aanbiedt in jouw stad.
Maak er vrijwel een dagtaak van om alle kamers, appartementen, studio’s online te bekijken. En ga na of ergens een half jaar wonen ook mogelijk is. Vermoedelijk zit je er niet op te wachten om na zes maanden weer te verhuizen, maar het geeft je wel de tijd om vanuit een fijne plek verder te kijken.

2. Vind een betrouwbare makelaar
Je betaalt uiteraard wel iets meer voor een goede makelaar, maar hij is toch wel degene die je op de fijne plekjes kan attenderen. Het geluk hebben om een parel van een woning te vinden, heel toevallig, doordat een vriend van een vriend je daarop attendeerde, gebeurt helaas niet bij iedereen.

3. Sociale huurwoning
Niet te veel te besteden, maar toch graag een fijn plekje in de stad? Voor een huur die maximaal 710,68 euro bedraagt kun je je inschrijven voor sociale huurwoningen. Hiervoor moet je wel ingeschreven staan als woningzoekende.

4. Schrijf je in bij de gemeente
Hoe langer je ingeschreven staat bij de gemeente, hoe eerder je recht hebt op een woning in de stad waar je je voor ingeschreven hebt. Droom je er dus altijd al van om bijvoorbeeld naar Rotterdam te verhuizen en daar te gaan wonen? Ga dan direct naar deze site

5. Urgentieverklaring
Is het van belang dat je echt snel verhuist? Dan is een niet zo’n kritische houding de eerste stap. Daarnaast kun je kijken of je recht hebt op een urgentieverklaring. Er zijn een aantal situaties waardoor je deze kunt aanvragen. Kijk op de gemeentesite van de stad waar je naartoe wil voor meer informatie.

You Might Also Like