In en rondom huis, Veilig wonen

De voordelen van een tijdelijk verhuur van je huis

12 september 2016

Je bent in het bezit van een koophuis die momenteel leeg staat. Het zou zonde zijn om hier niets mee te doen. Laten we kijken naar de voordelen van een tijdelijk verhuur van je huis.

De financiële voordelen
Een belangrijk voordeel van het tijdelijk verhuren is uiteraard de opbrengt ervan. In plaats van een huis dat geld kost, ontvang je geld voor je huis. Bovendien komen bijkomende kosten zoals de gemeentelijke bewonersbelastingen op rekening van de huurders.

Een betere positie op de markt
Een ander zeer belangrijk voordeel van een tijdelijke verhuur is de positie van het huis in de koopmarkt. Een huis dat bewoond is, ligt beter in de markt dan een leegstaand huis. Daarbij heeft het een betere uitgangspositie met betrekking tot de onderhandelingen met potentiële kopers. De verkoop van het huis is minder urgent en u kunt dus rustiger en met meer zelfvertrouwen onderhandelen.

Ook is het makkelijker om een bewoond huis te verkopen dan een onbewoond huis. Ten eerste krijgen mensen er een fijner en huiselijker gevoel bij. Ten tweede verkoopt een leeg huis lastiger omdat het moeilijker als geschikte woonruimte is in te schatten. Potentiële kopers zien een bewoond en gemeubileerd huis eerder als een geschikte koopoptie.

Controle over de verhuur
Doordat je zelf je eigen huis verhuurt kan je zelf de huurders kiezen. Hierdoor komen er geen totale onbekenden in je huis en is de kans klein dat dit narigheid veroorzaakt. Krakers, vandalisme en verpaupering zullen minder snel plaatsvinden in je huis. De huurders hebben dus het positieve effect op het huis omdat het huis verzorgd en verwarmd blijft.

Heb je dan eindelijk een nieuwe koper voor uw woning gevonden? Dat is geen probleem. Je kunt de huur van je woning altijd binnen drie maanden opzeggen.

You Might Also Like