Inrichting

Gietvloeren en kachels

27 oktober 2016
Gietvloer metaal look

Hoewel het steeds eenvoudiger wordt om je kachel online te kopen kiezen veel mensen er nog steeds voor om toch even langs te komen en de kachel met eigen ogen te bekijken. Als u toch bij ons in Amsterdam bent aangekomen dan kunt u gelijk een kijkje nemen naar de vele gietvloeren die we ook aanbieden, u zult in Gietvloer Breda een ware interieur specialist aantreffen.

Wanneer we aan een gietvloer denken dan is het eerste dat ons te binnen schiet meestal niet een mogelijke toepassing in huis. Toch zijn er steeds meer mensen die de voordelen van een gietvloer in huis zien en dan ook een gietvloer naar wens laten plaatsen. Er is enorm veel keuze als het gaat om gietvloeren, u heeft volledig de controle qua kleur, locatie en combinatie. Zo kunt u de gietvloer bijvoorbeeld combineren met vloerverwarming, bovenop een bestaande vloer aanbrengen en/of volledig naar eigen smaak en interieur aanpassen en toepassen.

Soorten gietvloeren

Er zijn verschillende soorten gietvloeren en het belangrijkste verschil zit hem in het materiaal dat wordt gebruikt om de gietvloer van te maken. Er zijn twee populaire materialen, namelijk:

  1. Epoxy
  2. Polyurethaan (PU)

De epoxyvloer wordt voornamelijk industrieel gebruikt omdat epoxy erg goed tegen zuren kan. Polyurethaan is een ideaal materiaal om in huis te hebben. Naast deze twee populaire soorten worden gietvloeren ook wel gemaakt van kunststof en van biopolymeren. De twee coatingvloeren worden niet vaak gebruikt en de meeste mensen kiezen voor de vele voordelen van een PU gietvloer van Gietvloer Rotterdam.

You Might Also Like