Buitenleven, In en rondom huis

De weg in het doolhof van zwembadafdekkingen

28 oktober 2016

Het afdekken van uw privé zwembad heeft grote voordelen. Wist u bijvoorbeeld dat u met een kwalitatieve zwembadafdekking tot 85 procent van de verdamping van het zwembadwater kunt voorkomen? Zwembadafdekking is verkrijgbaar in vele soorten, waardoor we begrijpen dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet. We geven u graag wat meer duidelijkheid over de mogelijkheden in deze blog.

Waarom zou u uw zwembad af moeten dekken?

Zoals hierboven al gemeld kunt u flink wat verdamping voorkomen met een zwembadafdekking waarmee u ook automatisch bespaart op chemicaliën. Daarnaast krijgt u ook minder troep in het zwembad wat scheelt in onderhoud en ontstaat er minder algengroei. Algen groeien door zonlicht en met een goede zwembadafdekking houdt u het licht tegen waardoor algen minder snel groeien.

Welke typen zwembadafdekkingen bestaan er?

Feitelijk maken we onderscheid in twee soorten afdekkingen: schuimdekens en lamellenafdekkingen. Schuimdekens zijn lichtgewicht doeken met een isolerende werking en lamellenafdekkingen zijn pvc of polycarbonaat lamellen die over het water schuiven. Lamellen zijn er in vele soorten. Zo zijn er naast de traditionele lamellen ook solarlamellen verkrijgbaar die het water verwarmen met de energie die ze opwekken uit zonlicht. Solarlamellen helpen u energie te besparen op verwarmingskosten en zijn zeer milieuvriendelijk.

Welk materiaal lamellen zijn geschikt voor mij?

De keuze voor pvc of polycarbonaat lamellen is sterk afhankelijk van uw budget en de omgeving waarin het zwembad ligt. Polycarbonaat is een slagvaster materiaal dan pvc waardoor deze lamellen meer geschikt zijn voor zwembaden in tuinen met kastanje- of eikenbomen. De eikels en kastanjes die uit de boom vallen kunnen zo geen schade aanbrengen aan de afdekking.

De keuze voor een bepaald type of materiaal afdekking is lastig. Informeer daarom altijd bij uw zwembadbouwer over de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie. Bent u zich slechts aan het oriënteren? Kom dan eerst eens langs bij Zwembadplein, hét adviescentrum voor zwembaden en toebehoren. Wij geven u graag een demonstratie op afspraak.

You Might Also Like