Huis

Geniet van het gemak van gelijksluitende cilinders

20 augustus 2018

Elk huishouden is anders. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen. Elke woning bezit deuren en ramen welke op slot kunnen. Veel voorkomende sloten zijn oplegsloten of euro- profielcilinders. Als je meerdere deuren hebt is het wel handig dat alle sloten met dezelfde sleutel geopend kunnen worden. Dit noemen wel “gelijksluitende cilinders”.

Cilindersloten gelijksluitend maken

Een goede slotenmaker kan cilindersloten gelijksluitend maken. Dit kan vaak ook op een bestaande sleutel, maar niet altijd. Ook kan het voorkomen dat deze cilinder speciaal besteld moet worden, waardoor soms de kosten erg hoog liggen. In dat geval kan je ook besluiten om een nieuwe set cilinders aan te schaffen.

Combinaties van gelijksluitende cilinders

Cilindersloten kunnen gelijksluitend gecombineerd worden. Dit wel zeggen dat halve, dubbele of knopcilinders allemaal op één sleutel gemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor sloten met verschillende maatvoeringen.

Oplegsloten en gelijksluitende cilinders

Sommigen mensen hebben op de voordeur een oud oplegslot zitten, maar op de andere deuren normale cilindersloten. Ook een combinatie tussen een oplegslot en andere cilindersloten is mogelijk.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan eens de website van Profielcilinder.nl.

You Might Also Like