Groen wonen

Een luchtreiniger in huis; 4 voordelen

21 augustus 2018

Last van stof, rook of pollen terwijl je in huis zit? Niets zo vervelend als in ademnood komen of last krijgen van tranende ogen en een kriebelende keel. Ga je nieuwbouwen, dan zijn deze zaken die komen kijken bij de bouw van een eigen huis heel belangrijk. Maar het allerbelangrijkst is een frisse, schone lucht in huis. De luchtkwaliteit binnen in huis moet gewoon goed zijn. Met een luchtreiniger in huis zorg je voor een gezonde, frisse lucht om in te ademen. De voordelen van een luchtreiniger zijn eindeloos.

  1. Geen last meer van fijnstof

Wanneer je in een grote stad woont, de snelweg vlakbij hebt of in de buurt van een industriegebied woont, zul je veel last van fijnstof hebben. De naam zegt het al, het gaat om heel fijne stofdeeltjes die in de lucht zitten. Al die deeltjes adem je in en dat kan resulteren in benauwdheid en hoesten. Met een luchtreiniger worden deze deeltjes uit de lucht gefilterd waardoor jij weer ongehinderd diep adem kunt halen.

  1. Rust voor je hooikoorts

In het hooikoortsseizoen is elke stap buiten de deur er eigenlijk één te veel als je gevoelig bent voor pollen in de lucht. Je bent dan blij als je binnen even op adem kunt komen. Maar heb je een raam open staan of zitten er wat kieren in je huis? Dan komen al die pollen zo naar binnen. Tenzij je een luchtreiniger hebt, dan kun je binnen zonder zorgen genieten van frisse ademteugen zonder medicatie te hoeven gebruiken. Geen neusspray, maar een goede luchtreiniger gaat jou het pollenseizoen door helpen.

  1. Geen schimmel en vocht meer

Zeker in wat oudere huizen zijn vocht en schimmels geduchte tegenstanders. Maar ook in huizen die weinig worden geventileerd heb je daar al snel last van. Maar niet als je een goede luchtreiniger plaatst. Die zorgt niet dat schimmels verdwijnen, maar wel dat de kleine deeltjes die de schimmel veroorzaken uit de lucht worden gehaald.

  1. Dag sigarettenrook!

Niks zo vervelend als een vieze sigarettenlucht in huis. Zeker als je zelf niet rookt, maar ook voor rokers die van een schoon en fris huis houden is het geen aangename lucht. Gelukkig kun je met een luchtreiniger eenvoudig de vieze geurtjes uit huis verwijderen. En dat niet alleen, de lucht is ook daadwerkelijk schoner als je een luchtreiniger plaatst. Zodat je iedereen opgelucht kan ademhalen en ook bezoek in een fris huis ontvangen wordt.

You Might Also Like