Uncategorized

Een nieuwe tv kopen: welk formaat moet ik kiezen?

28 november 2018

Door de jaren heen zijn televisies niet alleen dunner geworden. Ook is het formaat van televisies sterk toegenomen! De gemiddelde televisie van tien jaar geleden past inmiddels zeker twee tot drie keer in het beeld van nu. Daar komt bij dat het beeld van nu volledig gevuld wordt met pixels, terwijl voorheen luidsprekers aan beide kanten van het scherm werden geïntegreerd. Het toegenomen aanbod aan televisies maakt het niet altijd even gemakkelijk om een geschikt formaat te vinden. Welk formaat sluit het beste op je wensen aan? In dit artikel beschrijven we verschillende aandachtspunten, die kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

Kies voor een televisie die bij je interieur past

Allereerst is het belangrijk om bij het bepalen van een geschikt formaat naar je huidige interieur te kijken. Wanneer de televisie niet is ingeschakeld, vormt dit een groot zwart gat tegen de muur. Bij een grote televisie valt dit logischerwijs meer op, dan bij kleinere modellen. Tenzij de televisie op een nette manier kan worden weggewerkt in een televisiemeubel. Probeer de televisie minder op te laten vallen, door aan weerszijden van het beeldscherm plantjes te plaatsen. Ook het gebruik van andere accessoires kan helpen om de televisie minder nadrukkelijk aanwezig te laten zijn in je interieur.

Verschillende formaten televisies

Over het algemeen worden televisies op basis van hun formaat over drie categorieën verdeeld, namelijk: kleine, gemiddelde en grote televisies. Een televisie is klein, op het moment dat deze een formaat van 32” heeft of kleiner is. Met een formaat tussen de 40” en 50” noemen we een televisie gemiddeld. Pas bij televisies met een scherm van minimaal 55” spreken we van een grote televisie. Let bij de aanschaf van een televisie niet alleen op het formaat van het beeldscherm. Kijk bijvoorbeeld ook naar de resolutie en de kleuren van het beeld.

You Might Also Like