Elektra

Een gebruikte bureaustoel kopen; Waar let je op bij de aankoop?

8 juli 2019

Een gebruikte bureaustoel kopen
Je hebt er lang over nagedacht maar nu toch de knoop doorgehakt. Je verlaat je baan in loondienst en gaat vanaf nu als freelancer aan de slag. Er is nog een kamer vrij in huis en daarom heb je er een kantoor van gemaakt. Alles staat voor je klaar om aan de slag te gaan. Er ontbreekt alleen nog een ding. Dat is een bureaustoel. Nu hecht je niet veel waarde aan merken en hoeft het niet per se nieuw te zijn. Een gebruikte bureaustoel kopen is dan de beste oplossing voor je. Maar waar moet je dan allemaal op letten?

Een gebruikte bureaustoel

Een gebruikte bureaustoel is een bureaustoel die al door een vorige eigenaar is gebruikt. De stoel is dus niet meer gloednieuw maar is al in gebruik genomen. Daar is niets mis mee als de stoel nog prima functioneert en er ook nog goed uitziet. Een gebruikte bureaustoel overnemen heeft dan ook vele voordelen. Een aantal daarvan is dat het goed is voor de portemonnee, bestel bekende merken voor een lagere prijs, het is een duurzame oplossing is en ook nog eens een prettige manier van het inrichten van je kantoorruimte. Wist je al dat het kopen van een gebruikte bureaustoel milieubewust ondernemen is?

Waar moet je allemaal op letten?
Het is misschien niet gek maar voordat je overgaat tot een aankoop is het nodig dat je met een aantal dingen rekening houdt. De stoel moet natuurlijk comfortabel zitten, in hoogte verstelbaar zijn zodat je goed kan zitten aan je bureau. De stoel moet zich kunnen aanpassen aan je houding en zo verstelbaar zijn dat je altijd comfortabel op je stoel zit. Dit is essentieel want je gaat hier veel tijd doorbrengen.

Een goede bureaustoel is ontworpen in overeenstemming met de Europese wet en regelgeving. De stoel moet voldoen aan de ergonomische, esthetische en technologische eisen. Daarnaast hou je ook nog rekening met de wieltjes van de stoel. Bij een harde vloer is het nodig om gebruik te maken van zachte wielen. Bij een zachte ondergrond moet je juist gebruik maken van harde wielen onder je stoel.

Belangrijke onderdelen van een bureaustoel

De hoogte van de stoel moet je makkelijk kunnen aanpassen. Dit moet eenvoudig te doen zijn met een verstelhendel van de stoel. Zet je voeten dan plat op de grond en leg je armen op je bureau om te meten hoe de stoel ingesteld moet zijn. De breedte en de diepte van de stoel zijn ook belangrijk, die bepalen of je als gebruiker goed met je rug tegen de leuning kan zitten. De rugleuning is belangrijk om de gehele wervelkolom te ondersteunen. Er is ook nog een armleuning nodig waardoor de schouders ontspannen zijn.

Er zijn dus een aantal zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een gebruikte bureaustoel aanschaft. Hou hier dan ook rekening mee en probeer een stoel altijd uit voordat je deze koopt. 


Bron: Stylishcolors.eu

You Might Also Like