Elektra

3 tips om een sfeervol interieur te creëren

7 augustus 2018

Iedere woningbezitter droomt van een sfeervol en gezellig interieur in huis. Toch blijkt het vaak een hele uitdaging te zijn, om de ruimtes binnen je woning op een sfeervolle manier in te richten. Kies je bijvoorbeeld voor een losse interieurstijl? Of wil je verschillende stijlen met elkaar combineren? Enzovoorts. Daar komt bij dat je wellicht een budget hebt vrijgemaakt voor de inrichting van je ruimtes. In dit artikel geven we je drie tips om binnen dit budget voor een sfeervol interieur te zorgen!

Tip 1: maak gebruik van industriële elementen

Een van de trends uit de afgelopen jaren, is het combineren van een modern of klassiek interieur met industriële elementen. Je kunt hierbij denken aan een stoere stellingkast in de keuken, een stijlvolle stalen trap in de gang, enzovoorts. Ook kun je het rigoureuzer aanpakken en bijvoorbeeld voor stalen deuren kiezen! Het maakt je woning veiliger en daarbij gezelliger. Via deze link lees je meer over stalen deuren en kozijnen.

Tip 2: zorg voor behang of verf op de muur

Vaak is het lastig om een geschikte opvulling voor de muren in huis te vinden. De muren zijn nadrukkelijk in de uitstraling van je kamers aanwezig, waardoor enige opfleuring gewenst is. Het gebruik van behang en verf kan aan te raden zijn. Zeker behang biedt voordelen! Zo is het behang eens in de zoveel jaar te vervangen, als je uitgekeken bent op het gebruikte patroon of de gekozen kleur.

 

Tip 3: doe inspiratie op via blogs van interieurstylisten

Tot slot is het verstandig om een bezoek te brengen aan de blogs van interieurstylisten. Zij delen hier vaak foto’s van de door hen ingerichte ruimtes. Evenals dat ze handige tips met je delen voor het combineren van de juiste kleuren, het vinden van leuke en goedkope accessoires voor in huis, enzovoorts.

You Might Also Like