In de tuin

De tuinmeubelen matchen met de stijl van uw tuin

24 februari 2016

Wanneer u een huis laat bouwen of verbouwingswerken laat uitvoeren aan een bestaande woning zult u altijd een bepaalde stijl in het hoofd hebben. U kunt kiezen voor een uitgesproken klassieke stijl, een interieur met strakke, moderne tinten of iets daar tussenin. Voor welke stijl u ook kiest, u zult hier alles aan aanpassen, niet alleen de kleuren die u gebruikt, maar ook de meubelen die u koopt en ga zo maar door. Eigenlijk zou u hetzelfde moeten doen voor uw tuin. Mensen staan er vaak te weinig bij stil, maar de tuin geldt als het verlengde van uw woning. Een strak en modern interieur vloekt dan ook met een tuin die over een uitgesproken klassieke uitstraling beschikt. Denk dus goed na over de stijl en de indeling van uw tuin en baseer daar de keuze van uw tuinmeubelen op.

Kenmerken van een klassieke tuin

Om het onze lezers eenvoudig te maken houden we in dit artikel rekening met twee uitgesproken stijlen, namelijk een klassieke en een moderne. Een klassieke tuin kan worden herkend aan het gebruik van donkere kleuren. Daarnaast wordt er klassieke decoratie in geplaatst en geldt een ingetogen kleurgebruik. Een klassieke tuin oogt ook steevast zeer overzichtelijk en neemt geen risico’s wanneer het op de indeling aankomt. Voor een klassieke tuin gelden doorgaans ook wat klassiekere tuinmeubelen. U kunt wat dat betreft kiezen voor een tuinset van bijvoorbeeld donkere teak. Een granieten tuintafel is dan weer zeer veelzijdig waardoor ze zonder moeite kan worden geïmplementeerd in zowel een klassieke als een moderne tuin.

Wat bij een modern ingerichte tuin?

Wanneer we een klassieke met een moderne tuin gaan vergelijken stellen we meteen een aantal zaken vast. Vooral het kleurgebruik is anders. Daar waar een klassieke tuin veelal een dichte begroeiing kent met uitgesproken donkere kleuren (bijvoorbeeld aan de muren en in het hout waar gebruik van wordt gemaakt) is dat bij een moderne tuin helemaal anders. Een moderne tuin beschikt veelal over een veel opener gevoel wat door sommigen als wat koud en ongezellig wordt ervaren. Typerend voor een moderne tuin is ook dat er vooral gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren waarin zelfs wit niet wordt geschuwd. Bij een moderne ingerichte tuin horen dan ook licht gekleurde tuinmeubelen en uiteraard mag ook een prachtige loungeset zeker en vast niet ontbreken!

Conclusie

Het is tegenwoordig heel belangrijk om de stijl van uw tuinmeubelen te matchen met de inrichting van uw tuin. In de praktijk is dat niet zo moeilijk als het op het eerste zicht lijkt. Mensen hebben een zeer uitgesproken en veelal erg persoonlijke voorkeur op vlak van hun interieur. Diezelfde voorkeuren komen doorgaans ook terug in hun tuin. Wanneer u over een strak interieur beschikt kunt u de daarin gebruikte kleuren maar beter laten terugkomen in uw tuin ook. Daar komt bij dat zaken zoals een loungeset vooral tot hun recht komen in een moderne, eigentijdse tuin terwijl ze bij een klassieke variant een beetje uit de toon vallen. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, probeer de stijl van uw voorkeur niet alleen te hanteren in uw woning, maar hou er ook rekening mee bij het inrichten van uw tuin en bij de keuze van de tuinmeubelen. De tuinmeubelwebshop van Latour helpt u daar graag bij.

You Might Also Like