Styling

Betaalbare kunst voor in huis

6 februari 2018

Heb je net je eerste huis gekocht en wil je dit opfleuren met kunst? Of ben je toe aan nieuwe decoratie in je huis maar zit je met een krap budget? Gelukkig zijn er genoeg kunstwerken te vinden voor een schappelijke prijs.

Als je je huis mooi wilt maken met kunst, hoef je niet persé een duur Picasso schilderij in je huis te hangen. In plaats daarvan zijn er genoeg mooie schilderijen te vinden van hobbyisten, die niet schilderen voor het geld, maar voor het plezier. Deze schilderijen zijn vaak ook mooi en kosten een slechts fractie van de schilderijen van bekende kunstenaars. Je kunt ook kijken bij wooninrichting zaken; deze hebben voor relatief weinig geld ook schilderijen of gelijksoortige producten, zoals grote afbeeldingen van vele prachtige landschappen.

Met kunst kun je ook denken aan beelden. Beelden kunnen absoluut iets toevoegen aan je woning. Denk hierbij aan een subtiel beeldje in de vensterbank, of een groter beeld op een schouw. Beelden hoeven absoluut niet veel geld te kosten. Zo zijn er verschillende amateur beeldhouwers, die voor weinig geld hele leuke beelden maken. Ook zou je op de rommelmarkt kunnen kijken voor beelden, of natuurlijk in de kringloop winkel. Hier zijn vaak leuke kunstwerken en dergelijke te vinden voor een zeer schappelijk bedrag.

Ben je een creatief aangelegd persoon? Dan kan je ook zelf aan de slag om kunst te maken. Op YouTube staan bijvoorbeeld vele doe-het-zelf video’s waarin wordt uitgelegd hoe je van goedkope materialen, hele leuke kunstwerk(jes) kan maken. Dit kost niet veel geld en is leuk om te doen. Zeker de moeite waard

Als laatste kun je bij het uitzoeken van nieuwe meubels, ook kiezen voor abstracter gevormde meubels. Denk hierbij aan een aparte glazen tafel, in plaats van de standaard keuzes. Dit soort meubels zijn bij winkels als IKEA veel te vinden en kosten vaak niet (veel) meer dan meer standaard meubels.

You Might Also Like