In en rondom huis

Bescherm je tegen het kerntrekken van een cilinder

3 juli 2018

Wat is kerntrekken?

Om te beginnen leggen we uit wat kerntrekken van cilindersloten is. Tijdens het kerntrekken van de cilinder wordt er een schroef in de cilinder gedraaid / geboord. Vervolgens wordt er met een klauwhamer of cilindertrekker het cilinderslot uit de deur getrokken. Hierna is de deur binnen een paar seconden open te maken.

Deze vorm van inbraak is tegenwoordig erg populair. In de meeste deuren in Nederland zitten er cilinders in zonder keurmerk of SKG2 keurmerk. Deze cilinders zijn binnen een paar minuten open te maken.

Hoe kan je je beveiligen tegen kerntrekken?

Als je je wilt beschermen tegen het kerntrekken van de cilinder, dan is het mogelijk om je cilinder te vervangen voor een anti- kerntrek cilinder óf door veiligheidsbeslag te plaatsen met kerntrekbeveiliging. We leggen de verschillen uit:

Cilinders met kerntrekbeveiliging

Cilinders met kerntrekbeveiliging bevatten sterke onderdelen, waarbij het erg lastig wordt om de cilinder uit te deur te trekken. De pennetjes die in de cilinder zitten zijn vaak compleet of deels van staal. Bekijk verschillende veilige cilindersloten  op de website van profielcilinder.nl en zorg ervoor dat er niet wordt ingebroken wordt bij jou.

Daarnaast wordt aan de voorkant van de cilinder vaak extra verstevigingen aangebracht waardoor het lastig wordt om in de cilinder te boren. De schroef zal dan vroegtijdig afbreken, waardoor deze niet uit de deur getrokken kan worden.

Kerntrek deurbeslag

Ook is het mogelijk om veiligheidsbeslag te plaatsen met kerntrekbeveiliging. Hier zit een rozetje op het deurbeslag voor de cilinder welke de cilinder extra beschermd tegen het kerntrekken. Er zit een kleine gleuf waar de sleutel doorheen gaat. Het rozetje draait vervolgens mee bij het draaien van de sleutel. Ook hier kan er voorkomen worden dat er inbraak plaatsvindt.

Wil je meer weten? Neem eens een kijkje op de website van Profielcilinder.nl

You Might Also Like