In de tuin

Handige tips voor tuinmeubelen

28 juni 2018

Ben je een beginneling als het aankomt op de zoektocht naar tuinmeubelen? Dan zijn er een paar handige tips die je op weg kunnen helpen. Om te beginnen loont het om van tevoren uitgebreid te bepalen wat je precies wilt hebben. Het klinkt voor de hand liggend, maar laat je creativiteit op de vrije loop in je zoektocht. Je hebt een buitenplaats die je kunt inrichten zoals jij het wilt, maak er dan iets buitengewoon moois van. Voorpret is de halve pret, zo ook bij het inrichten van een tuin of balkon. Je zal jezelf dankbaar zijn.

 

Zorg goed voor je tuinmeubelen

Lief zijn voor je tuinmeubelen klinkt misschien een beetje overdreven voor objecten die je buiten laat staan. Maar het is geen overbodige luxe om ook je tuinmeubelen goed te beschermen tegen weersinvloeden en viezigheid. Er zijn zeer uiteenlopende producten verkrijgbaar die je tuinmeubelen water – en vuilafstotend maken. Ook kan je het beste een hoes over je tuinmeubelen plaatsen wanneer je deze niet gebruikt. Dat scheelt dan weer in het schoonmaken wanneer je je tuinmeubelen weer tevoorschijn haalt. Je tuinkussens kun je plaatsen in speciale opbergboxen, want tuinkussens nemen toch wel de nodige ruimte en zijn het beschermen waard. In de winter zou je altijd een parasolhoes moeten gebruiken bij je parasol.

 

Let op verplaatsbaarheid en opbergruimte

Voordat je tuinmeubelen uitkiest, bedenk dan goed in hoeverre je je tuinmeubelen zal gaan verplaatsen op de buitenruimte. Moet het zitje mee kunnen schuiven met de zoninval? Of heb je je tuintafel liever in de schaduw? Bedenk dan in hoeverre je tuinmeubelen licht van gewicht moeten zijn, of dat ze te verplaatsen moeten zijn door middel van wieltjes. Zorg ervoor dat je van tevoren hebt bedacht dat je overige accessoires ook een plek moeten krijgen wanneer je deze niet gebruikt. Dus reserveer een plaats in je tuin of schuur voor je opbergbox of andere tuinmeubelen die een zogezegde winterslaap gaan houden.

 

Vergelijk aanbieders

Het ligt voor de hand dat je allereerst op jacht gaat naar tuinmeubelen via internet. Je wilt natuurlijk weten wat er allemaal in de aanbieding is en met welke prijzen je rekening moet houden. Maar voordat je de bewandelde weg via standaard zoekmachines afloopt, zoek dan ook eens verder op bepaalde zoektermen of aanbiedingen op de webshops. Zo kom je op assortimenten waar je eigenlijk geen weet van had, en bij aanbieders waarvan je niet wist dat ze bestonden. Ook de prijzen kunnen daarbij enorm uiteenlopen; het hoeft zeker niet zo te zijn dat de aanbieder die bekend staat om zijn voordelige aanbiedingen, op dat moment jouw beoogde product tegen een bodemprijs heeft. Eerder het tegenovergestelde is waar. Vergelijk daarom altijd zoveel mogelijk aanbieders.

 

Bezoek eens een showroom

Een tuinmeubelspecialist wordt niet voor niets een specialist genoemd. Natuurlijk hebben bouwmarkten en woningboulevards gedurende het seizoen ook verschillende, voornamelijk populaire tuinmeubelen in het assortiment. Maar bij de tuinmeubelspecialist vind je het hele jaar door de beste tuinoplossingen met de nieuwste snufjes op dit gebied. Laat je verbazen door een scala van mogelijkheden en ontwerpen. De medewerkers aldaar zullen je bijstaan met advies dat je bij andere aanbieders in veel mindere mate zult krijgen.

 

Eco-vriendelijke tuinmeubelen

In deze tijden is het niet meer dan normaal dat je rekening houdt met het milieu aangaande alle aankopen. Zo ook je tuinmeubelen. Omdat hout organisch is, is het misschien wel het minst belastende materiaal om te produceren. Controleer je beoogde tuinmeubel op het FSC-keurmerk om zeker te zijn van de duurzaamheid. Het relatief nieuwe Poly-wood is een kunststof materiaal dat geproduceerd wordt van gerecyclede PET – flessen, en is zeer weersbestendig. Tuinmeubelen van metaal kunnen aan het einde van hun levensduur, ook gerecycled worden. Kijk tot slot of de reinigingsmiddelen voor je tuinmeubelen niet belastend zijn voor het milieu.

You Might Also Like