In de tuin

Beginnen met tuinieren, hoe dan?

4 april 2018

We kennen het allemaal. De lente is weer begonnen, dus we moeten ook de tuin weer bijwerken voor een goede zomer. We willen namelijk dat onze tuin er goed uit ziet voor de zwoele zomeravonden. In dit artikel lees je alles over het beginnen met tuinieren. Succes alvast!

Begin rustig

Maak een plan met wat je allemaal wil veranderen. Of aanpassen. Kijk even welke tools je allemaal nodig hebt, en wanneer je ze nog niet hebt, schaf ze dan aan. Kijk welke planten in je tuin passen en schrijf ze op. Beginnerstip: kies niet de moeilijkste planten die moeilijk onderhoudbaar zijn. Bouw langzaam je ervaring op voordat je veel geld en energie verspilt.

Gras of steen?

Heb je nog kleine kinderen en wil je ze de mogelijkheid geven om lekker buiten te spelen? Kies dan voor gras. De voorkeur gaat natuurlijk naar echt gras, want het is zoveel mooier en je tuin ziet er natuurlijker uit. Gras moet natuurlijk wel één keer in de zes weken ongeveer gemaaid worden. Heb je daar geen tijd voor, kijk dan eens naar stenen. Stenen kunnen de tuin ook mooi maken, alleen is het natuurlijk voor kinderen minder leuk en een stuk harder om daar op te spelen.

Keuzes

De volgende keuzes zijn dan ook, ga je voor een chiquere tuin of ga je voor een speeltuin voor je kinderen. Kies je voor mooie accessoires, maar maakt het een onhandig speelterrein voor je kids of maak je er een echt speelparadijs van is aan jou de keus. Wanneer je een grotere tuin hebt kun je er ook een combinatie van maken. Het voorste gedeelte een plek voor de ‘volwassenen’, en het achterste gedeelte voor de kinderen.

Tuincentrum

Je beste vriend wordt het tuincentrum. Ga er heen om inspiratie op te doen en kijk vooral wat je echt nodig hebt. Een tuincentrum heeft namelijk zijn risico’s, en dat is: je komt altijd met te veel thuis.

Heb je nog meer tips nodig, kijk dan eens op tuinplek. Een website voor de echte tuinliefhebbers.

You Might Also Like