Buitenleven, In de tuin, Styling

Tuin | Tips & tricks voor het aanleggen van bestrating

14 oktober 2015

Tuin | Tips & tricks voor het aanleggen van bestrating
Bestrating kan een zeer waardevolle toevoeging aan een tuin zijn, vooral als het gaat om sierbestrating. Maar kun je eigenlijk zelf sierbestrating aanleggen? Jazeker! We geven enkele tips om dit zo praktisch en netjes mogelijk te kunnen doen!

Bedenk welke patronen je wil hebben

Er zijn talloze patronen mogelijk met sierbestrating. Het is daarom zaak voor aanvang te bedenken welke patronen je precies in de bestrating wil hebben. Zoek gerust eens op het internet naar ideeën en bedenk hoe dat precies zal staan. De ene sierbestrating is de andere niet, waardoor je er ook rekening mee moet houden hoe het bij de huidige bestrating staat en of het bij de stenen van je woning staat. Probeer je dus in te beelden hoe het precies staat en of je dat aanblik mooi vindt.

Houd ook rekening met de afmetingen van de patronen. Een klein tuintje met gigantische patronen zal nooit mooi worden. Het zelfde geldt natuurlijk voor grote tuinen met minuscule patronen. De grootte van de patronen en de afmetingen van de tuin moeten met elkaar in harmonie zijn. Alleen dan kun je de tuin leuk en mooi inrichten.

Zorg voor goede hulpmiddelen

Als je de tegels of stenen eenmaal gekocht hebt, is het belangrijk goed uit te rekenen waar je precies welk patroon moet leggen. Probeer dit duidelijk inzichtelijk te maken door bijvoorbeeld touwtjes te spannen en foto’s bij de hand te houden. Zo voorkom je dat je de bestrating heel anders neerlegt dan in eerste instantie het plan was.

You Might Also Like