In en rondom huis

Deze schoonmaakmiddelen moet je altijd in huis hebben

28 januari 2020

Niks is fijner dan een schoon huis, de juiste schoonmaakmiddelen mogen dan ook niet ontbreken. Maar welke middelen heb je nou echt nodig? De winkels staan namelijk vol met allerlei spulletjes die specifiek dienen voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan een spray voor het reinigen van de oven of een glasreiniger voor de ramen. Tuurlijk kan je voor ieder probleem een specifiek middel kopen maar vaak kom je met een aantal basis schoonmaakmiddelen al heel ver. 

Overzicht van de basis schoonmaakmiddelen

Met onderstaande schoonmaakmiddelen kun je gegarandeerd heel het huis schoonmaken: 

  • Allesreiniger

De naam zegt het al, met allesreiniger kan je vrijwel alles schoonmaken. Denk aan het schoonmaken van de keukenkastjes, meubels, trapleuningen, toilet etc. Zolang het een glad oppervlak heeft kom je met allesreiniger heel ver. 

  • Glasreiniger

Glasreiniger heb je nodig voor de ramen of glazen oppervlakte. Heb je een glazen tafel in huis? Dan mag dit schoonmaakmiddel zeker niet ontbreken op vlekken en strepen te voorkomen. 

  • Bleek

Voor het reinigen van de toiletten in huis is bleek een must. Het voorkomt aanslag en zorgt voor een door en door gereinigde geur. 

  • Parketreiniger

Heb je thuis een parketvloer liggen in de woon of slaapkamer? Dan mag deze reiniger niet ontbreken. Bij het schoonmaken hiervan met bijvoorbeeld een allesreiniger zorgt ervoor dat het gaat plakken, niet heel handig als je juist een glanzende vloer wilt. 

  • Wasmiddel- en verzachter

Niks is lekkerder dan de geur van een frisse was die hangt te drogen. Kies daarom altijd voor een lekker ruikende wasverzachter. Deze kan je daarnaast ook nog is gebruiken bij vervelende geurtjes in huis. Zet een pannetje wasverzachter op het vuur en je woning ruikt binnen no time heerlijk. 

  • Vaatwastabletten

Spreekt voor zich, zonder deze tabletten wordt de vaat nooit echt schoon. Zorg er dus voor dat je deze altijd in huis hebt. 

  • Schoonmaakdoekjes

Deze worden in ieder huis versleten, de schoonmaakdoekjes. Handig om even snel te gebruiken bij het schoonmaken van het aanrecht of de tafel als je hebt gemorst. 

You Might Also Like