In en rondom huis

5 voordelen van een rolgordijn op maat

15 oktober 2018

Wanneer het buiten donker wordt, kunnen ramen een zwart gat in je interieur vormen. Het gebruik van rolgordijnen kan je in zo’n geval verschillende voordelen bieden! In dit artikel zetten we vijf van deze voordelen voor je op een rij. Heb jij al mooie rolgordijnen gevonden voor in je eigen woning?

#1: rolgordijnen zijn op maat samen te stellen

Een van de voordelen van rolgordijnen is het feit dat ze in tal van verschillende kleuren en afmetingen worden aangeboden. Door de rolgordijnen op maat te laten maken, sluiten deze perfect aan bij de breedte van je raam.

#2: combineer rolgordijnen met overgordijnen

Naast de verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen bij rolgordijnen, zijn deze gordijnen goed te combineren met overgordijnen. Zo creëer je een hele gezellige sfeer in de woon- of slaapkamer!

#3: ook te gebruiken in de badkamer

Wist je dat rolgordijnen ook in de badkamer gebruikt kunnen worden? Er zijn speciale stofjes verkrijgbaar, die geschikt zijn voor het gebruik in de badkamer. Laat je hierover adviseren door een verkoper van rolgordijnen. Normale gordijnen zullen al snel beschadigd raken door het condens in de badkamer. Dit geldt overigens niet alleen voor badkamers, maar bijvoorbeeld ook voor keukens.

#4: rolgordijnen zijn voor een kiepraam te plaatsen

Bij normale gordijnen kan het erg lastig zijn om deze voor een kiep- of dakraam te hangen. De gordijnen zullen in zo’n geval al snel naar voren komen. Door voor rolgordijnen te kiezen voorkom je dit. Deze sluiten vaak mooi aan op het raam!

#5: eenvoudig online te bestellen

Ook niet onbelangrijk is de eenvoud waarmee je deze rolgordijnen kunt bestellen. Er zijn verschillende webwinkels die een breed aanbod aan rolgordijnen aanbieden. Zo vind je altijd een type rolgordijn die past bij de ruimte waar je deze wilt gebruiken, het raam waartegen je het gordijn wilt monteren, enzovoorts.

You Might Also Like