In en rondom huis

Een kantoorbaan op rolletjes

21 september 2016

Het komt op je kantoor nog wel eens voor dat je even naar je collega moet, die naast je zit, omdat hij iets op zijn computer wil laten zien. Vaak is het een kleine moeite om even naar je collega te kijken. In veel gevallen blijf je erg graag in je stoel zitten, en deze neem je dan ook mee. Het is bijna vanzelfsprekend dat bureaustoelen wieltjes hebben, dus meestal rollen we ernaar toe. Tegenwoordig zie je bij steeds meer stoelen dat ze er wieltjes onder hebben. Na het bestellen van deze stoelen besteden mensen alleen nog aandacht aan de juiste afstelling van hun zitting, rugleuning, armsteunen en de hoogde van hun stoel. Dan is de stoel eindelijk helemaal afgesteld en kan de gebruiker een ergonomsich genot ervaren. Dan pikt de gebruiker zijn alledaagse taken van het kantoor weer op en gaat hij te werk. Zijn stoelen met wieltjes nou echt zo goed voor op het kantoor? Dat is makkelijk te beantwoorden. Het antwoord is namelijk ja. Het is voor belangrijk dat je de juiste bureaustoelen bestelt met de juiste wieltjes eronder. De juiste wieltjes zijn afhankelijk van de vloer die je hebt. Daarom wordt dit uitvoerig besproken in dit artikel.

Geen statische kantoren

Wanneer je de stoelen aanschaft kan er veel gebeuren op kantoor dat weer een invloed heeft op het gebruik van de stoel. Zo kan de vloerbedekking gewijzigd of vernieuwd zijn. Daarnaast kan de stoel ook nog op een andere afdeling terecht zijn gekomen of de stoel is als onderdeel van de verhuizing nu in een ander pand geplaatst. Het kan ook zo zijn dat de wieltjes van de stoel niet goed meer rollen. Zou een van deze situaties zich voordoen, dan is het vaak erg verstandig om de stoelen te controleren. Je controleert dan de soort wieltjes van de stoel en of deze nog wel de juiste zijn ten opzichte van de vloer. Het kan zo zijn dat er geen rekening is gehouden met de vloer en dus kan het zijn dat er niet de gewenste wieltjes zijn op dat moment. Hier moet je dan rekening mee houden.

Harde wielen en zachte vloer of andersom

Bij een bureaustoel met wieltjes is het natuurlijk belangrijk voor de gebruiker dat de stoel gemakkelijk te verplaatsen is. Dan moet er dus een goed evenwicht zijn tussen de weerstand en de comfort. Als er erg weinig, ofwel te weinig, weerstand is moet de gebruiker steeds opletten dat de stoel niet zomaar wegrolt zonder dat de gebruiker dat wil. Bij te veel weerstand kost het de gebruiker weer extreem veel moeite om te verplaatsen en dit wekt irritatie op. Dit is erg makkelijk op te lossen. Bij harde vloeren kun je het beste rubberwieltjes gebruiken. Dit zijn dus zachte wielen. Bij een zachte vloer, zoals een tapijt, dan kun je beter kunststofwielen gebruiken. Deze wiel zijn vaak iets harder. Het is dus een belangrijke zaak om rekening te houden met de aanwezige vloer bij het aanschaffen van een nieuwe bureaustoel. Wanneer de situatie wat betref de vloer nog veranderd is er nog altijd de mogelijkheid om de wieltjes te vervangen. Vaak kun je de oude wieltjes gemakkelijk vervangen. Deze zitten meestal vast met een pen in de kruisvoet en je kunt ze er dus eenvoudig uittrekken. Dan kun je de nieuwe wieltjes plaatsen aan de bureaustoel. Dit is alles bij mekaar niet zo heel veel werk en dit zou iedereen kunnen doen. De inventarisatie kost meer tijd. Je moet namelijk goed onderzoeken waar wel een vervanging van de wieltjes nodig is en waar dit niet nodig is. Dit zal best veel tijd kosten maar de betreffende gebruikers kunnen hier naderhand veel meer van profiteren en zullen dan ook veel productiever zijn. Het is dus goed voor zowel de werknemer als de werkgever.

Harde vloer met harde wielen

In sommige bedrijven komt het voor dat er een mooie harde vloer is geplaatst, maar de stoelen die worden gebruikt hebben ook harde wielen en deze zijn niet meer te vervangen vanwege het model van de stoel. Soms is de harde vloer ook kwetsbaar bij rubberwielen. Dit is relatief eenvoudig opgelost. Je kunt dan het beste vloermatten voor de ruimte bestellen. Dit is de meest efficiënte en meest voorkomende oplossing voor dergelijke situaties. De vloermatten werken voldoende en zijn vaak ook nog transparant. Dan hoef je je niet te storen aan de vloermatten en kan je nog steeds genieten van de mooie harde vloer die je hebt geplaatst in deze ruimte. Het is een ideale oplossing dus.

Noodzaak om wielen te vervangen

Het komt dus wel eens voor dat er een noodzaak is om de wielen van de gebruikte stoelen te vervangen. Dan is het het erg belangrijk om  de juiste wielen te bestellen zodat je ook de juiste wielen ontvangt. Wanneer je gaat zoeken hebben de meeste stoelen onder de zitting de bestel- en productiegegevens van die specifieke stoel. Als je dat hebt gevonden kan je niet heel veel meer fout doen. Natuurlijk kun je het ook doen met een naam en modelnummer van de stoelen. Misschien heb je de factuur van de stoelen goed bewaart. Dan zou je die factuur ook gemakkelijk kunnen gebruiken. De leverancier zal je dan erg dankbaar zijn voor de complete informatie. Bovendien kun je natuurlijk altijd nog op de expertise van je leverancier rekenen. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om te informeren naar de mogelijkheden om de vervanging van die wieltjes aan iemand anders uit te besteden. Al met al moet het zeker lukken om je bedrijf weer op rolletjes te laten lopen. Natuurlijk is het het makkelijkst wanneer je gelijk de juiste stoelen bestelt. Dat doe je door goed te inventariseren en te zoeken op de juiste sites zoals officetopper.com. Deze zullen je de juiste informatie bieden op hun site over hun producten zodat je op een makkelijke en overzichtelijke manier kan zien of je juiste stoelen aan het bestellen bent, of dat er zaken zijn die je nog wilt veranderen.

You Might Also Like