Inrichting, Styling

5 keer mixen van eettafelstoelen

30 mei 2016

Het kiezen van de juiste eettafelstoelen was voorheen altijd het kiezen van één soort eettafelstoel waarvan je er vervolgens een stuk of 6 kocht. Tegenwoordig zie je steeds gemengde eettafelstoelen terug in de eethoek. Doe inspiratie op met deze 5 ideeën voor het mixen van eettafelstoelen.

1.      Verschillende kleuren, dezelfde stijl

Wil je het liefst wel stoelen die bij elkaar passen maar toch een mix en match gevoel creëren? Kies dan voor verschillende kleuren maar wel dezelfde stijl. Onderstaande stoelen passen qua kleur perfect bij elkaar en zijn wel allemaal in dezelfde stijl. Deze stoeltjes koop je bijvoorbeeld bij Kotter Meubelen.

b8d94d93bab4b2c21f4de490af4c2afa

Bron: Pinterest

2.      Ga voor old skool met schoolstoeltjes

Ook ouderwetse schoolstoeltjes zien we steeds vaker om de eettafel staan. Met deze stoelen kun je even teruggaan naar je zorgeloze kindertijd en de schoolbanken. Met deze in-het-oog-springende kleuren vallen de stoelen mooi op tussen de lichte kleuren op de achtergrond.

561b92436064752085a39212b5b235df

Bron: Pinterest

3.      Dezelfde kleur, andere type stoelen

Het geeft ook een mooi effect als je kiest voor verschillende type stoelen met dezelfde kleur. Op onderstaande foto is gekozen voor wit maar dit kun je natuurlijk doen met een kleur naar keuze. Leuk om te variëren met krukjes, rotan stoeltjes en schoolstoeltjes.

 

2c1e6531f92cc49119c559275df36f30

Bron: Pinterest

4.      Mix stoelen met een bankje

Ook het mixen van een houten bankje bij verschillende stoelen of barkrukken geeft een mooi effect aan de eethoek. Je kunt hier variëren met een houten bank met metalen poten of een bank volledig van hout. Het hoeft ook niet, zoals in het voorbeeld, een bankje te zijn in dezelfde kleur of hetzelfde hout als de eettafel. Ook een bankje in een andere stijl geeft een mooi effect.

f2ca540c7a854e9ef8dc1b5215c648b8

Bron: Pinterest

5.      Verzameling van verschillende kleuren en soort stoelen

Ten slotte kun je alle stijlen stoelen mixen met verschillende kleuren. In combinatie met de robuuste houten tafel geeft dit een rommelig effect maar tegelijkertijd zorgen de pastelkleuren ervoor dat het rustig oogt en is het ook zeker een geheel. Probeer het wel binnen hetzelfde kleurenpallet te houden. Hieronder zie je stoelen in verschillende pasteltinten.

d6e11df37f4eecde07d6a62d4b2364f8

Bron: Pinterest

Wat je stijl ook is, tegenwoordig kan het bijna niet fout gaan. Verschillende stoelen geven al snel een leuk effect, zonder dat je de indruk hebt dat het een zooitje ongeregeld is. Gebruik bovenstaande voorbeelden om inspiratie op te doen maar ga ook zeker zelf uitproberen met het mixen en matchen van stoelen bij de eettafel. Bekijk Kotter Wonen om inspiratie voor verschillende eetkamerstoelen op te doen.

You Might Also Like