Elektronica, Inrichting

Een mooie haard als centraal punt in je woning

25 februari 2019

Om een interieur compleet te maken, kiezen veel mensen voor een eyecatcher in huis. Denk bijvoorbeeld aan een mooi beeld, een stijlvolle hanglamp, enzovoorts. Dergelijke elementen vormen een centraal punt in je woning en leiden de aandacht van bezoekers af bij de rommel op andere punten. Zeker in een kleinere ruimte kan het gebruik van een eyecatcher slim zijn! Rommel valt in deze ruimtes nog meer op. Ook een haard kan een eyecatcher in je interieur vormen. Het kan hierbij gaan om een houtkachel, maar ook om een gaskachel. Welk type kachel het beste bij je ruimte past, is van verschillende elementen afhankelijk. Heb jij al eens overwogen om een haard in huis te laten plaatsen?

Verschillende mogelijkheden bij een haard

Bij de aanschaf van een haard heb je verschillende mogelijkheden. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een gaskachel. De gaskachel is relatief makkelijk aan te sluiten door professionele organisaties en kan daarbij altijd gebruikt worden. In het geval van een houtkachel is dat lastiger, aangezien dit samenhangt met de kracht en richting van de wind buiten. Daarbij is een open haard gevaarlijk, wanneer je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt. Je zal altijd in de buurt van haard moeten zijn om ongelukken te kunnen voorkomen.

Voordelen van een haard als centraal punt

Een van de voordelen van een haard als centraal punt in huis werd reeds beschreven: het vormt een eyecatcher in je interieur. Dit is echter niet het enige voordeel! Denk ook aan het feit dat een haard voor warmte zorgt. Het geeft je interieur een warme uitstraling en zorgt dat ruimtes verwarmd worden. Mocht je de kachel vaak gebruiken, dan is het verstandig om bij de aanschaf hiervan op het rendement van de kachel te letten. Het rendement bepaalt hoeveel energie verbruikt moet worden, om de ruimtes te kunnen verwarmen.

 

 

You Might Also Like