Planten & Bloemen

Voorjaarsbloemen

25 februari 2019

Nu de winter bijna afgelopen is, staat de lente alweer voor de deur. De bloemen zijn zich alweer aan het voorbereiden op de lente en beginnen langzaam weer te groeien. Langzaam begint alles kleur te krijgen en zorgt de warme zon ervoor dat je woning vanzelf opwarmt. Ook de bomen beginnen langzaam weer vol te groeien met bladeren. Nog even en alles zit weer vol met planten en bloemen. Dit jaar je tuin inrichten met voorjaarsbloemen? Vul je tuin dan bijvoorbeeld met de onderstaande lentebloemen!

Typische lentebloemen

Narcissen

De narcis is een echte voorjaarsbloem en kondigt dan ook echt de lente aan. Ze zijn te vinden in diverse kleuren en maten. Van geel tot oranje naar wit en roze. Groot of klein en met vlekjes, er zijn een heleboel verschillende soorten te vinden.

Hyacint

De hyacint staat bekend als een hele mooie bloem die een lange geschiedenis heeft als siergewas. In Nederland wordt deze bloem in grote hoeveelheden gekweekt en geëxporteerd.

Anemoon

De anemoon is een populaire tuinplant die voornamelijk bloeit in het voorjaar. Het is een prachtige bloem die echter ook in een vaas kan door groeien.

Iris

Met 3 bladeren zorgt deze bloem voor prachtig aanzicht. De iris is een echte lente bloem die voorkomt in diverse kleuren zoals paars, geel, blauw en wit.

Verzorging

Geef je planten in maart een extra mest beurt zodat ze goed kunnen groeien de komende maanden. Ook moet je extra water geven wanneer het lang droog is geweest zodat de planten genoeg voeding krijgen om te groeien.

You Might Also Like