In de tuin

3 voordelen van een blokhut in de tuin hebben

16 april 2018

Bij het indelen van je tuin heb je de mogelijkheid om hier verschillende elementen aan toe te voegen. Naast verschillende borders met planten kun je bijvoorbeeld ook voor een blokhut of een veranda in je tuin kiezen. Een blokhut biedt je verschillende voordelen, waarover we je in dit artikel meer vertellen. Bovenal heeft een blokhut van zichzelf een natuurlijke uitstraling, die goed past bij de bomen en struiken in tuinen.

 

#1: een plek om je even terug te trekken

Het voornaamste voordeel van een blokhut is dat het je de mogelijkheid biedt om je even terug te trekken. Geen zeurende kinderen of partner om je heen, maar een momentje voor jezelf! Pak er een boek en een kopje thee bij en geniet van de rust die een blokhut je kan bieden.

 

#2: ook in de herfst van je tuin genieten

Een tweede voordeel die een blokhut je biedt, is de mogelijkheid om ook in de herfst van je tuin te kunnen genieten. Vaak is een blokhut warm genoeg, om hier in de herfstmaanden te kunnen zitten. Eventueel kun je een blokhut combineren met een los verwarmingselement, om de blokhut te verwarmen.

 

#3: een handige opslagplek voor tuinmeubilair

In de herfst en winter wil je het tuinmeubilair van je terras niet buiten laten staan. In huis heb je wellicht weinig ruimte voor deze tuinmeubelen, waardoor een blokhut een ideale opslagplek is. Zorg er wel voor dat je de blokhut van een slot voorziet, om te voorkomen dat je tuinmeubelen of bijvoorbeeld gereedschap gestolen kan worden.

 

Wil je een mooie blokhut kopen voor in je eigen tuin? Kijk eens bij een tuinwinkel als Fonteyn, waar je een groot aantal blokhutten vindt. Je kunt hierbij voor een losse blokhut kiezen, maar bijvoorbeeld ook voor een blokhut met aansluitende overkapping.

You Might Also Like