Huis

Zijn Tiny Houses de oplossing?

26 augustus 2019

Er is een woning te kort in Nederland die sneller is gestegen dan was verwacht. Momenteel zijn er ongeveer 200,000 woningen te weinig. Dit is ook een van de redenen waarom de prijzen van de huizen zo stijgen. Kunnen tiny houses hier een oplossing voor bieden?

Klein, praktisch, huiselijk: Tiny Houses kunnen een revolutie teweegbrengen op de vastgoedmarkt in Nederland. Maar hoeveel kost een tiny house? En waar kan het huis worden geplaatst?

Tiny Houses – De trend van mini huizen uit de VS

Tiny Houses zijn mini huizen die meestal op wielen zijn gemonteerd en zijn ongeveer tien tot 50 vierkante meter groot. De Tiny Houses zijn een mix van een stacaravan en een caravan en bestaan meestal uit slechts enkele kamers. Kenmerkend voor een Tiny House is dat er zoveel mogelijk ruimte wordt gebruikt. Het is niet ongebruikelijk dat er stapelbedden worden opgesteld om voldoende gebruik te maken van de ruimte onder het bed. Het idee voor de huisjes komt uit de VS. Daar is de Tiny House Movement een sociale beweging die het leven in Tiny Houses bevordert. Wat is een Tiny House?

Is het Tiny House een alternatief voor het “normale huis”?

De prijzen van de tiny houses zijn onovertroffen. Zelfs voor ongeveer 20.000 euro kunt u uw droom om uw eigen huis te bezitten waarmaken. De huizen zijn uitgerust met de belangrijkste dingen die je nodig hebt om in een minimum aan ruimte te leven. De meeste Tiny Houses zijn zelfs uitgerust met wielen – nog een voordeel om mobiel te blijven. Er zijn echter soortgelijke hindernissen om een eengezinswoning te bouwen. Het kan dus ook gebeuren dat de prijs stijgt.

Er is geen algemeen antwoord op de vraag hoe veel een klein huis uiteindelijk werkelijk is. Dat hangt vooral af van de grootte. Tiny Houses beginnen voor een prijs van ongeveer 20.000 Euro. De kleinste modellen met minder dan tien vierkante meter woonoppervlak zijn ook verkrijgbaar voor minder dan 15.000 euro.

Wie echter een tiny house koopt, mag het niet plaatsen waar hij wil. Het bouwrecht voorziet in dezelfde regels als voor een eengezinswoning. Dit betekent dat als u een permanente bewoning wilt, u zich aan de bouwvoorschriften moet houden. Als je mobiel wilt zijn met het Tiny House, gelden er strenge regels voor vestiging op één plek.

You Might Also Like