In en rondom huis

Welke type rolluiksysteem past het best bij jouw huis?

9 april 2021

Rolluiken zijn niet alleen geschikt om de hitte van buiten niet binnen in je huis te krijgen en zo de temperatuur binnen in je huis te reguleren. Rolluiken hebben nog meer voordelen om ze aan te schaffen. Zo dienen ze als inbraakpreventie doordaze strak tegen het raam aan worden geïnstalleerd. Daarnaast kunnen ze ook als akoestische isolatie dienen en de geluiden van buitenaf binnen in het huis te verminderenLees hier welke rolluiken passen bij jouw huis. 

Opbouwrolluik; voor nieuwbouw en oudbouw 

Wat voor huis je ook hebt, een opbouw rolluik kan je kiezen bij elk huis. Bij dit rolluiksysteem zit het opbouwrolluik op het raamkozijn gemonteerd. Hierdoor vormen ze samen één geheel en oogt het overzichtelijk en netjes. Het opbouwrolluik dient als thermische en akoestisch isolatie en beschikt daarnaast over een kleine rolluikkast die binnenshuis is. Ideaal dus om een rolluik in Groningen aan te schaffen om de geluiden van de stad te verminderen. Een opbouw rolluik is te bedienen met een automatisch of elektrische bediening. 

Inbouwrolluik; vaak gebruikt bij nieuwbouwhuizen 

Inbouwruilen kenmerken zich doordat het rolluiksysteem zich achter de stenen van het huis bevindt. Dit maakt het dat dit systeem vaak bij nieuwbouw huizen of renovatie huizen worden gebruikt. De rolluikkast is niet te zien buiten of binnen in het huis en bieden daarnaast net als een opbouwrolluik thermische en akoestische isolatie. Daarnaast is dit type rolluik geschikt voor extra veiligheid van je woning doordat het rolluiksysteem in je woning en niet tegen je woning is verwerkt. 

Voorzetrolluiken; Geschikt voor bestaande huizen 

Voorzetrolluiken hebben net als de andere typen rolluiken vele voordelen. Een verschil echter is dat het rolluiksysteem bij dit type voor het huis te zien is. Hierdoor heb je de voordelen van rolluiken, maar hoef je niet je huis te verbouwen en geeextra kosten te maken. Daarom is het ideaal voor bestaande huizen. 

Er is veel keuze op de markt voor zonwering. Zo zijn er markiezen, screens of een pergola als zonwering en kan je persoonlijk kijken welk type zonwering bij jou en jouw huis past. 

You Might Also Like