Sfeer

Vuurtafel op gas

31 oktober 2017

Een vuurtafel op een terras of in de tuin zorgt niet alleen voor extra warmte, maar geeft bovenal een gezellige sfeer. Of je nu tot in de late uurtjes met vrienden en familie bij elkaar rondom de vuurtafel zit, gezelligheid kent geen tijd met een vuurtafel op gas. Het maakt niet uit of het in de zomer of winter is. Bovendien is een vuurtafel op gas een echte blikvanger voor elk terras of tuin. Ze zijn in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen verkrijgbaar, waardoor er keuze genoeg is naar ieders persoonlijke smaak.

 

De voordelen van een vuurtafel op gas

Een vuurtafel geeft een sfeervolle beleving voor mensen die graag zomers van elkaars gezelschap willen genieten, maar ook in de winter graag buiten met elkaar willen zijn. Meer voordelen van een vuurtafel op gas zijn:

  • Een vuurtafel op gas is veilig
  • Geen echt vuur, dus geen hout, as of vuur vonken
  • Iedereen rondom de tafel geniet van evenveel warmte
  • Weinig onderhoud nodig en blijft jarenlang mooi
  • Verkrijgbaar in allerlei vormen, materialen, kleuren en maten
  • Voordeliger dan houtblokken, gas kan in alle weersomstandigheden aangestoken worden
  • Een vuurtafel op gas laat geen rommel achter
  • Eenvoudig in gebruik. De vlam kun je naar eigen wens instellen
  • Nauwelijks te onderscheiden van brandende houtblokken
  • Geen last van rook en stank

 

Welke gasfles is geschikt voor vuurtafels?

Propaangas wordt meestal gebruikt voor vuurtafels. Propaan is een vloeibaar petroleumgas en is te gebruiken bij lage temperaturen (-42 graden). Propaangas heeft echter tijd nodig om vloeibare gas om te zetten naar damp gas, waardoor de gasfles kan bevriezen. Wacht met de vuurtafel aanzetten 15 tot 20 minuten, wat meestal voldoende is. Het is raadzaam om gasflessen van kunststof te gebruiken in plaats van stalen gasflessen. Doordat kunststof lichter in gewicht is en perfect in de vuurtafels passen. Daarnaast hebben ze ruime handvatten, waardoor ze makkelijk te dragen zijn. Kunststof gasflessen laten ook geen roestplekken achter. Welke keuze je ook kiest, kunststof of een stalen gasfles: let er altijd op dat een gasfles verzegeld is! Zo weet je altijd dat de juiste hoeveelheid propaan of butaangas gevuld is en dat de fles veilig en goed werkt.

 

Onderhoud van een vuurtafel

Een vuurtafel op gas heeft in principe bij correct gebruik weinig tot geen onderhoud nodig. Tafelhaardonderhoud: de vlammen bak en deksel kun je met een vochtige doek schoonmaken. Let op dat je de brander met gaatjes onder de steentjes niet met een vochtige doek schoonmaakt. Er mag geen vocht bij de haard komen. Mocht het toch het geval zijn, verwijder de steentjes en draai de haard om. Vocht kan de onderdelen binnen in de brander laten verroesten en de ontsteking laten weigeren te branden. Bij regen kun je altijd de deksel plaatsen of een beschermende hoes op de vuurtafel plaatsen.

You Might Also Like