Grote klussen

Vergroot je zolderruimte met een dakkapel

17 november 2016

Een dakkapel is vaak een prima investering in de woning. Helaas is een dakkapel vaak aardig aan de prijs, maar je krijgt er zeker wel wat voor terug. Een dakkapel geeft immers heel wat extra ruimte in de woning.

Efficiënte ruimte!

Qua vierkante meters wordt de woning eigenlijk niet groter met de uitbreiding door een dakkapel. De ruimte kan alleen veel efficiënter benut worden. Waar je op zolder vrijwel altijd een schuine wand hebt, kun je met een dakkapel die wand vertikaal recht krijgen waardoor je veel meer ruimte hebt die je goed kunt gebruiken. Onderschat het effect van een dakkapel dus zeker niet!

Meer zonlicht doet wonderen

Behalve meer ruimte op zolder, zorgt een dakkapel ook nog eens voor meer zonlicht op zolder. Doordat je er met een dakkapel grote ramen bij krijgt, heb je veel meer raamoppervlak waardoor er meer zonlicht naar binnen kan komen. Hierdoor krijg je meer licht op zolder, hoef je minder vaak verlichting aan te doen en is de kamer beter leefbaar dan wanneer het er donkerder is. Bovendien is natuurlijk licht veel prettiger om te werken of te studeren dan kunstlicht.

Vraag meerdere offertes op

Om een goede prijs voor de dakkapel te betalen, is het aan te raden om meerdere offertes op te vragen. Je weet dan zeker dat je niet teveel betaalt voor de dakkapel. Houd er echter rekening mee dat een dakkapel nu eenmaal duur is. Probeer dus zeker niet te weinig voor de dakkapel te betalen, meestal zie je dat namelijk terug in de kwaliteit die je geleverd krijgt. Goedkoop is vaak duurkoop en dat geldt ook zeker bij dakkapellen. Dat betekent niet dat je maar blindelings een dure offerte moet tekenen; juist door meerdere offertes op te vragen bij diverse bedrijven kun je een goed idee krijgen van de prijs.

You Might Also Like