In de tuin

Tuin interieur verfijnen met een houten buitenkachel

1 juni 2016

Als het lekker weer is zitten we vaak lekker lang buiten. Nu is het in Nederland niet altijd lekker weer en het weer kan erg wispelturig zijn. Toch is het mogelijk om ook bij wat mindere avonden lekker buiten te zitten. Met de buitenkachel kunt u namelijk de heerlijke warmte ervaren die u de mooie zomeravonden ook verwacht. Dit biedt u de mogelijkheid om lekker lang buiten te zitten en relaxed een boekje te lezen. In dit artikel neem ik u mee door de soorten buitenkachels en de voordelen hiervan…

Soorten buitenkachels

Er zit best wat verschil in de soorten buitenkachels. De ene beschikt over een grote stookruimte en de andere over een wat kleinere. Maar hoe weet u welke buitenkachel het beste bij uw tuin past? Daarvoor moeten we naar de volgende aspecten kijken:

  • Het soort buitenkachel
  • Grootte van uw tuin
  • Grootte van uw zitgedeelte

Bezit u over een grote tuin en een groot zitgedeelte dan is een grote kachel met een grote stookruimte de juiste buitenkachel voor u. Deze buitenkachel geeft namelijk meer warmte af waardoor uw gehele zitgedeelte de heerlijke warmte ontvangt. Heerlijk om buiten te tafelen tijdens de Hollandse “zomers”. Nog een goede tip voor mooie tafels: eettafels koop je online bij Interieurvannu.

Heeft u een tuin met een wat kleiner oppervlak dan is de iets kleinere buitenkachel iets voor u. Deze geeft namelijk de perfecte hoeveelheid warmte die uw zitgedeelte nodig heeft. En het neemt geen groot gedeelte van uw tuin in beslag. Ook handig: er is minder stookmateriaal nodig!

Houdt u van lekker kokkerellen dan is de buitenkachel met barbecue-functie wel iets voor u! Deze buitenkachel biedt u niet alleen de heerlijke warmte maar u krijgt ook de mogelijkheid om er een heerlijke speklap op te bakken.

Het is wel handig om de buitenkachel altijd op een verharde ondergrond te zetten. Hierdoor kan hij minder snel omvallen en maakt hij ook geen brandgaten in uw gras.

Langer buiten zitten?

Bent u erover uit en wilt u een houtkachel voor buiten aanschaffen? Wordt het dan een grote buitenkachel of gaat u voor de buitenkachel met barbecue-functie? Als u er nog niet helemaal over uit bent dan kunt u zich laten informeren of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

You Might Also Like