Elektra, Energie besparen, Groen wonen

3 tips om energie te besparen

1 juni 2016

Het milieu neemt een steeds belangrijkere plaats in binnen onze samenleving. Mede hierdoor proberen consumenten op verschillende manieren te besparen op het energieverbruik in huis, waarmee men ook nog eens een leuk zakcentje overhoudt op jaarbasis. Om te kunnen besparen op het energieverbruik kunt u kiezen voor een tijdelijke oplossing, zoals het verlagen van de thermostaat in huis, het dragen van een warmere trui in de herfst en winter, enzovoorts. Veel beter is het vanzelfsprekend om voor een structurele oplossing te kiezen, zoals het een verbetering van de isolatie, een ander type boiler, een combiketel, of een soortgelijke oplossing. Hoe gaat u zorgen voor een verlaging van het energieverbruik in huis?

Tip 1: kies voor een zuinigere boiler

Een van de manieren die u heeft bij het verlagen van de energierekening, is de installatie van een zuinigere boiler. Veel boiler verbruiken erg veel energie, maar u kunt ook kiezen voor een zonneboiler (op zonne-energie), of een boiler met een hoger rendement. Dit geldt zeker als uw huidige boiler al vijf tot tien jaar oud is. Inmiddels zijn er veel zuinigere modellen op de markt verkrijgbaar!

Tip 2: neem een combiketel in huis

Naast de mogelijkheid om te kiezen voor een energiezuinigere boiler, kunt u ook kiezen voor een zogenaamde combiketel. Een combiketel combineert, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, een losse boiler met een losse cv ketel tot een apparaat. Dit scheelt niet alleen in het energieverbruik van dit apparaat, maar kost u tevens minder onderhoud op jaarbasis. In plaats van twee apparaten hoeft u voortaan nog maar een apparaat te laten onderhouden. Zo bespaart u op verschillende manieren.

Tip 3: verbeter de isolatie van uw woning

Tot slot kunt u ervoor kiezen om de isolatie van uw woning te verbeteren. Een van de manieren om de isolatie te verbeteren is het overstappen van enkel naar dubbel glas. Ook kunt u onder uw dakbedekking een extra isolatielaag aanbrengen om meer warmte in uw woning vast te houden.

 

You Might Also Like