Keuken

De toppers: BK, Fissler en WMF

5 april 2017

In een bepaald vakgebied heb je altijd bedrijven die ontzettend verschillend zijn. Zo heb je de bedrijven die producten leveren van gemiddelde kwaliteit, maar je hebt ook de toppers. De bedrijven die de hoogst haalbare kwaliteit leveren. De bedrijven die waarmaken wat ze beloven. De bedrijven die een pan, niet gewoon ‘pan’ noemen, maar het hebben over een ‘culinair pronkstuk’. In de pannenbranche zijn dat de topmerken als BK, Fissler en WMF.

BK

Wellicht heb je wel eens een pan van BK in het keukenkastje van familie, vrienden of kennissen voorbij zien komen. De pannen van BK worden namelijk van generatie op generatie doorgegeven. Al sinds 1851 is BK actief in de pannen branche en dit is Koningin Juliana toentertijd ook niet ontgaan, want in 1951 heeft deze koningin het topmerk BK met een Koninklijk predicaat bekroond. Een onderscheiding die alleen uitgereikt wordt aan bedrijven die minstens 100 jaar bestaan, een landelijke betekenis hebben en een enorm belangrijke plaats innemen in het vakgebied waarin zij werkzaam zijn. Kortom, BK is niet zomaar een pannenmerk.

Naast deze onderscheiding heeft BK ook drie internationale design awards in ontvangst mogen nemen. Dit heeft het merk te danken aan het unieke afgietsysteem dat in de BK Q-Linair Master is verwerkt. Dit systeem zorgt ervoor dat de deksel met behulp van een kwartslagdraai vergrendeld kan worden waardoor het afgieten en schenken je ontzettend gemakkelijk wordt gemaakt.

Fissler

Wil je eens tot 3 tellen? Uitgeteld…? Nu wordt er weer een product van Fissler verkocht. Iedere 3 seconden wordt er namelijk, wereldwijd gezien, een Fissler product verkocht. Het Duitse familiebedrijf bestaat al meer dan 170 jaar en is internationaal gezien in veel landen een begrip. In 2007 is Fissler dan ook beloond met een prijs door de organisatie Superbrands.

Het merk is de eerste Duitse producent die de anti-aanbaklaag in haar pannen verwerkte. Daarbij is Fissler de ontwikkelaar van de eerste snelkookpan die is voorzien van een instelbaar kookventiel, genaamd Vitavit®. Daarbij beschikt een groot deel van de Fissler pannen over een CookStarbodem. Een bodem die geschikt is voor alle hittebronnen.

WMF

Sinds 1853 is WMF een ongekende topper in de pannenbranche. Jaar na jaar neemt WMF diverse design prijzen in ontvangst.

Het merk is onder andere bekend van de Cool+ technologie. Of je nu kookt of stoomt, de handgrepen van WMF pannen worden niet warm. Daarnaast maakt WMF gebruik van Cromargan®. Met andere woorden, WMF maakt gebruik van hoogwaardig roestvrij staal dat erg makkelijk te onderhouden is.

You Might Also Like