Kleine klussen

Hoe kun je besparen op grote klussen?

10 april 2017

Van tijd tot tijd moet er wel eens een flinke klus in of rond je huis worden aangepakt. Een nieuwe keuken, je hele huis van onder tot boven schilderen, de tuin renoveren en ga zo maar door. Ben je zelf niet heel handig of heb je erg weinig tijd, dan kun je natuurlijk alles uitbesteden. Voor iedere denkbare klus is er wel een bedrijf die het voor je kan regelen. Maar dat gaat wel in de papieren lopen. Wil je besparen op grote klussen aan je woning? Dan zijn er wel een paar dingen die je kunt doen.

Vraag je omgeving om hulp

Ten eerste is er in je omgeving vaak wel iemand te vinden die wél handig is. Je kunt natuurlijk altijd de hulp van familie of vrienden inroepen. Voel je je bezwaard om dit te doen? Nergens voor nodig, wanneer je afspreekt dat je een keer een wederdienst verleent. Schoonmaken bijvoorbeeld of helpen met verhuizen. Er is vast wel iets te bedenken waar jij de ander ook mee kunt helpen. Daar ben je immers vrienden voor.

Je kunt meer dan je denkt

Ten tweede, of je nu handig bent of niet, er zijn altijd wel dingen die je zelf kunt doen. Ook al heb je twee linkerhanden, bij bouwmarkten en op internet kun je voor honderd en één verschillende klussen handleidingen vinden, waarmee ook jij het kunt leren. En kom je er echt niet uit en neem je toch een dure vakman in de arm, dan kun je altijd wel met een aantal zaken helpen. Bij veel klussen moeten eerst dingen gesloopt worden en daar hoef je echt niet handig voor te zijn. En ook het opruimen en afvoeren van bouwafval kun je best zelf. Als de vakman dat moet doen, brengt hij uiteraard arbeidsloon in rekening, dus je bespaart geld door te helpen waar je kan.

Vraag altijd meerdere offertes op

Natuurlijk zijn er allerlei klussen waarvoor je eigenlijk wel een vakman in móet schakelen, omdat ze gewoon te moeilijk zijn om zelf te doen of omdat het een klus is waar je bijvoorbeeld graag garantie op wilt hebben. Denk aan klussen als het installeren van vloerverwarming of zonnepanelen of het plaatsen van isolatieglas in je ramen. Maar ook op de kosten van dergelijke grote klussen kun je flink besparen. De slimste én snelste manier om dat te doen is door offertes op te vragen en te vergelijken. Dat kan op de website offertebutler.nl. Hier kun je voor iedere klus offertes opvragen van zes verschillende specialisten bij jou in de buurt. Snel, gratis en vrijblijvend.

You Might Also Like