In de tuin

Tips voor tuinliefhebbers in de stad

27 juni 2016

Het wonen in een stad brengt vele voordelen met zich mee. Toch zijn er ook enige nadelen aan een stad. Zeker voor tuinliefhebbers kent wonen in een stad nadelen. Zo hebben de meeste mensen geen eigen tuin bij hun woning. Dit is natuurlijk ook lastig wanneer je in een appartement op de derde verdieping woont. Toch zijn er wel mogelijkheden om van een tuin te genieten wanneer je in de stad woont en in dit artikel delen we daarom enkele tips.

Waarom wil je een tuin?

Als eerste is het belangrijk dat je jezelf afvraagt waarom je eigenlijk een tuin wilt. Wil je simpelweg genieten van het mooie groene uitzicht of wil je zelf ook echt groene vingers hebben en tuinieren?

Volkstuin

Om te tuinieren en een tuin bij te houden heb je niet perse een tuin bij je woning nodig. Ook in de stad heb je namelijk een mogelijkheid om oppervlakte van een volkstuin te huren. Hier kan je dan je eigen groenten of mooie bloemen verbouwen. De kosten om een volkstuin te huren vallen enorm mee en vaak is er een tuin dichterbij je woning dan je denkt.

Balkon

Wanneer jouw woning geen tuin heeft, maar wel een balkon dan is het ook goed mogelijk om te tuinieren op je balkon. Voor het zogenaamde verticaal tuinieren zijn speciale plantenbakken verkrijgbaar die over de reling van je balkon gehangen kunnen worden. Zelfs voor balkons met maar weinig zon is dit nog altijd een optie. Hoewel hier dan wel rekening gehouden moet worden met de keuze van de plantensoorten.

You Might Also Like