Buitenleven

Tips om je autoruiten snel ijsvrij te maken

9 november 2016

De winter komt er weer aan. Dat zal onvermijdelijk betekenen dat we weer moeten krabben. We geven enkele tips om de problemen van het krabben zo klein mogelijk te houden.

Zorg voor een goede krabber

Krabbers krijg je werkelijk overal. Veel mensen hebben meerdere ijskrabbers in hun auto liggen, maar hebben eigenlijk geen goede ijskrabber. Investeer een tientje in een echt goede ijskrabber en je zult je zelf een heel plezier doen. Bovendien gaan ijskrabbers vaak jaren mee als je er zorgvuldig en niet te hardhandig mee omgaat. Reden temeer om er dus eens in te investeren!

Start de auto op tijd

De auto een paar minuten voor je vertrek starten en dan nog even binnen een kop koffie drinken. Helaas is het niet heel goed voor het milieu, maar die paar keer per jaar moet niet zo’n kwaad kunnen, toch? De motor kan dan alvast wat opwarmen zodat het ijs alvast wat kan ontdooien. Mocht je een heel goede verwarming hebben, zet deze dan niet op volle kracht op de heetste stand, maar houd het een beetje rustig. Zo voorkom je dat je ruit barst.

Water op je ruit

Door water op je ruit te doen zorg je ervoor dat het ijs op je ruit warmer wordt en ontdooit. Let op dat je ruit kan barsten bij het gebruik van kokend water, dus gebruik dat met beleid en met mate. Kouder water kan ook al goed werken. Let wel goed op dat je het water volledig weghaalt van de ruit voor je gaat rijden. Doe je dat niet, dan kan het achtergebleven water bevriezen en ervoor zorgen dat je alsnog ijs op je ruit krijgt tijden het rijden. Dat kan levensgevaarlijk zijn doordat hierdoor je zicht ernstig belemmerd wordt!

You Might Also Like