In de tuin

Terrasoverkapping

12 mei 2016

Wil jij ook lekker op een warme zomeravond genieten van het buitenleven in je tuin? Een terrasoverkapping is dan de ideale oplossing! Een terrasoverkapping is een stukje extra woonruimte, maar dan wel in de tuin. Het voordeel van een terrasoverkapping is dat deze eenvoudig is te plaatsen, maar wel enige bescherming tegen regen, wind en zon biedt. Hierdoor kun je tot ’s avonds laat nog heerlijk buiten zitten.

Naast dat deze constructie het zitcomfort van uw tuin vergroot, geeft het je tuin en woning ook een sfeervolle uitstraling. Een aluminium terrasoverkapping zorgt voor een strakke en moderne uitstraling. Houd je meer van een natuurlijke uitstraling dan is hout een goede keuze. Ook is het goed mogelijk om een een terrasoverkapping te combineren met een schutting.

Op die manier kan je jezelf beschermen tegen wind en regen, maar toch de juiste sfeer behouden in je tuin. Door gebruik te maken van een terrasoverkapping vergroot je eigenlijk je leefomgeving en kan je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Vaak is een terrasoverkapping van hout, maar je kan ook kiezen voor andere materialen. Kunststof of aluminium terrasoverkappingen behoren ook tot de mogelijkheden. Bij terrasoverkappingen van hout kun je ook nog kiezen tussen onbehandeld en geïmpregneerd hout. Houd er wel rekening mee dat houten terrasoverkappingen redelijk onderhoudsintensief zijn, terwijl aluminium en kunststof terrasoverkappingen nagenoeg onderhoudsvrij zijn

Het is ook mogelijk om een terrasoverkapping op maat te laten maken. Op die manier is de terrasoverkapping volledig afgestemd op je wensen en behoeften. De overkapping wordt over het algemeen geleverd met een gedetailleerde bouwtekening, maar het is natuurlijk ook mogelijk om hem te laten installeren door enkele monteurs.

You Might Also Like