Elektra

Stopcontacten en schakelaars voor jouw woning

16 april 2020

Heb je een nieuwe woning gekocht of zelf gebouwd, dan kan het zijn dat je een aantal details nog zelf kan kiezen. Denk hierbij maar aan stopcontacten en schakelaars. Ook daar moet je grondig over nadenken en kiezen voor kwaliteit. Tal van merken bieden stopcontacten en schakelaars aan en wanneer je daar nog niets van in je woning hebt hangen, kan het moeilijk kiezen zijn. Koop je een bestaande woning over en moeten er een paar schakelaars of stopcontacten vervangen worden, dan kan je gewoon in het merk verder gaan dat er al hangt. Daarnaast heb je ook nog eens verschillen in stopcontacten en schakelaars, waardoor je het helemaal niet meer weet. Daarom geven we je hier graag wat meer uitleg. 

Soorten stopcontacten 

Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of het bestaat. Zo zijn er deze tijd ook stopcontacten die voorzien zijn van een USB-aansluiting. Op die manier kan je eenvoudig je smartphone of tablet opladen of andere apparaten die voorzien zijn van een USB-aansluiting. Daarnaast zijn er ook nog de stopcontacten. Wanneer je aan gezinsuitbreiding doet, moet daar misschien wel eens aan gedacht worden. Bij klusspullen.nl kan je deze kindvriendelijke stopcontacten aankopen. Hoe werken deze dan juist horen we je denken. Wel, heel eenvoudig. Je kleeft de stopcontactbeveiliger op het stopcontact, je steekt de stekker erin en door een kwartslag te draaien kan je van start met je apparaat. Daarnaast bestaan er gelukkig gewoon ook nog de traditionele standaard stopcontacten.

Socket, Muur, Elektrische, Vermogen, Plug, Stopcontact

Schakelaars kopen

Bij klusspullen.nl kan je kiezen tussen het aankopen van schakelaars in huis in zijn geheel of het kopen van losse onderdelen. Voor het plaatsen van een schakelaar heb je de volgende onderdelen nodig: de basiselementen zoals een schakelaar, dimmer, pulsdrukker, data wandcontactdoos en het reguliere stopcontact. Daarbovenop komt de afdekking zijn en dit is een schakelwip, een dimmerknop of een jaloezieknop. Als laatste, om de schakelaar volledig af te werken, wordt er een afdekraam, de sierrand, rondom de schakelaar geplaatst. Deze elementen kan je dus allemaal apart aankopen wanneer er bijvoorbeeld iets vervangen moet worden of je kan de schakelaar in zijn geheel kopen. 

, elektriciteit, muur plug

Materiaal kiezen 

Als je er niets van kent, is het moeilijk om het juiste materiaal uit te kiezen. Wanneer je van nul af aan begint, is het gemakkelijk, omdat je dan alles vrij te kiezen hebt. Is dit niet het geval, dan moet je naar het merk kijken van de schakelaars en stopcontacten dat er al in je woning hangen. Het is immers niet mogelijk om onderdelen van verschillende merken door elkaar te gebruiken en te monteren. Vervolgens is het ook belangrijk om naar de serie te kijken, zodat je het juiste type schakelmateriaal aankoopt! 

 

You Might Also Like