In de tuin, In en rondom huis

Optimaal wonen doe je zo!

20 maart 2019

Met name kinderen dromen vaak over een eigen zwembad in de tuin. Zo hoeven ze niet meer naar een druk zwembad in de buurt, wanneer zij op een hete zomermiddag af willen koelen. Daarbij biedt het zwembad een plek om met vriendjes en vriendinnetjes te spelen. Niet alleen op warme zomerdagen, maar vaak ook al in de lente of de herfst. In het bijzonder wanneer je voor een verwarmd zwembad kiest. Bij de aanschaf van een zwembad heb je de keuze uit verschillende soorten zwembaden. Een zwembad kopen kan bijvoorbeeld betekenen, dat je voor een inbouwzwembad gaat. Als alternatief voor een inbouwzwembad kan ook een opblaasbaar zwembad interessant zijn.

Het kopen van een zwembad is slechts een van de manieren om meer luxe aan je woning toe te voegen. Er zijn echter tal van andere mogelijkheden! Denk bijvoorbeeld ook eens na over de aanschaf van een jacuzzi voor in de tuin.

Een jacuzzi in de tuin gebruiken voor meer luxe

Net als het zwembad wordt ook een jacuzzi doorgaans in tal van verschillende soorten en modellen aangeboden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een jacuzzi met een mooie houten omranding, een jacuzzi die in de grond wordt geplaatst en een opblaasbare jacuzzi. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer winkels die een opblaasbaar model aanbieden. Een opblaasbare jacuzzi is relatief goedkoop en werkt vaak naar behoren! Houd er wel rekening mee, dat de jacuzzi aan het eind van de zomer naar binnen moet worden gehaald. Op deze manier kan schade aan de jacuzzi voorkomen worden. Het kan een reden zijn om voor een jacuzzi met een houten omranding te kiezen.

Laat een sauna in de tuin of in huis plaatsen

Een derde mogelijkheid om comfortabeler te leven in je eigen woning, is het gebruik van een sauna. Ook sauna’s heb je in iedere maat! Ga je voor een sauna om in je eentje in te kunnen zitten, of wil je een model voor meerdere personen? Bij de aanschaf van een sauna is het ook belangrijk om naar het type sauna te kijken. Kies je bijvoorbeeld voor een traditionele Finse sauna, of geef je de voorkeur aan een infraroodsauna? Een infraroodsauna kan sneller gebruikt worden, doordat de temperatuur minder hoog ligt. Niet iedereen vindt een infraroodsauna echter net zo lekker als een Finse sauna.

Zorg voor een gezellige sfeer in huis

Optimaal wonen hangt vanzelfsprekend niet alleen samen met de luxe van je woning. Zo is het ook belangrijk om een gezellige sfeer in ruimtes te creëren. Een gezellige sfeer creëer je onder meer door een leuk behangetje of een laagje verf op de muur te smeren. Met een laagje verf krijgt de ruimte meer kleur en komt de muur minder snel op je af. Door de muren van een donkere kleur te voorzien wordt de ruimte kleiner en daardoor al snel knusser. Naast het gebruik van een kleurtje op de muur, kan ook het gebruik van planten interessant zijn. Planten houden de lucht schoon en vullen de kale plekken in een ruimte op!  

You Might Also Like