Badkamer, Kamers

Optimaal ventileren door middel van Plafondroosters

12 augustus 2016

Plafondroosters zijn de ideale oplossing wanneer je wilt genieten van optimale luchtbalans verdeling in je ruimte zonder zicht op roosters. Plafondroosters kunnen naadloos in ieder design worden geplaatst. Bij de aanschaf van een plafondrooster moet je op een aantal dingen letten:

  • De kubieke oppervlakte van de ruimte
  • De mate van energieverbruik en energiegebruik
  • Het type ventilatiesysteem

De kubieke oppervlakte van de ruimte

In principe zal het ventilatiesysteem achter het plafondroosters het meeste werk doen. Toch dien je rekening te houden met het plafondrooster en de mate van luchtdoorlating. Probeer ervoor te zorgen dat je een ideale balans vindt tussen afgezogen warme en koude lucht en geluid. Plafondroosters die weinig lucht door laten plaatsen op een groot ventilatiesysteem kan storend werken door het trekkende geluid dat deze roosters produceren.

Het type ventilatiesysteem

In principe passen de meeste plafondroosters wel op zo een beetje alle ventilatiesystemen. Toch zijn er diverse modellen plafondroosters. Bij het aanschaffen van een plafondrooster is het uiteraard zaak dat je het ideale plafondrooster vindt voor het juiste ventilatiesysteem. Hierbij moet je niet alleen denken aan de vorm maar ook aan het type plastic.  Plafondroosters worden in Nederland veelal gemaakt met brandwerend plastic. Toch zijn er een boel plafondroosters in omloop waarbij dit niet het geval is. Het verkeerde rooster kiezen kan dan snel voor brandgevaar zorgen en voor grote problemen bij calamiteiten.

Het uitkiezen van jouw plafondrooster

Het aanbod plafondroosters op internet is groot. Ga bij aanschaf van uw plafondrooster/roosters niet alleen af op prijs. Maar denk ook aan het design van het rooster, de grootte van de ruimte die deze moet ventileren, het type systeem en het type plastic waar het plafondrooster van gemaakt is.

You Might Also Like