In de tuin, In en rondom huis

Hoe geniet jij deze zomer optimaal van jouw veranda?

11 augustus 2016

Een veranda is vooral bedoeld om ook bij slecht weer van de tuin te kunnen genieten. Maar ook als het weer goed is, kan een veranda nuttig zijn. Lees hier hoe jij je veranda deze zomer optimaal kunt benutten!

De veranda’s van vroeger waren alleen bruikbaar gedurende het voor- en najaar. ’s Winters was het er te koud en ’s zomers juist te warm. De moderne veranda mag beschouwd worden als een volwaardig onderdeel van het huis met veel licht en een ‘open’ gevoel, dat het hele jaar door gebruikt kan worden. Ook in de zomer.

Functies
Nu de veranda een stuk vaker bruikbaar is, neemt ook het aantal mogelijke functies ervan toe. Zo kun je de veranda gebruiken als een hobbykamer, eetkamer, kantoor, uitbreiding van de keuken, bar, gamekamer, etc. Bedenk voordat je de veranda laat plaatsen goed welke functie je hem wilt geven. Dan kan er in de afwerking rekening mee gehouden worden. Wat is er bijvoorbeeld nodig op het gebied van elektriciteit? Moet er een televisieaansluiting aanwezig zijn? Wil je er kunnen internetten? Wens je een aansluiting op de centrale verwarming? Moet er juist airco geïnstalleerd worden? Zorg dat daar van te voren duidelijkheid over is.

Loungen
Maar meestal wordt een veranda nog altijd ingericht als een plek om droog en beschut van de tuin te kunnen genieten. Hoewel de zomers in Nederland nogal wisselvallig zijn, kan het ook hier goed warm worden, waardoor ook in je veranda de temperatuur flink oploopt. Om toch in de koelte te kunnen loungen, kun je kiezen voor een veranda van zonwerende polycarbonaat platen. Deze platen bevatten een speciale zonwerende coating, die de warmte buiten je veranda houdt. Zo kun je ook op tropische zomerdagen lekker in de koelte van je tuin genieten.

Veranda1

Zonnepanelen
Ook in financieel opzicht kun je ’s zomers van je veranda profiteren. Je kunt het dak van je veranda namelijk maken van speciale dunne film zonnepanelen, waarmee je je eigen energie opwekt. Hiermee bespaar je flink op je energierekening. De veranda kan zichzelf zo terugverdienen. De dunne film zonnepanelen zijn transparant, waardoor er niets van je uitzicht verloren gaat.

You Might Also Like