Inrichting

Nieuwe kamertafel kopen is een goede investering

13 juni 2019

Toe aan een nieuwe tafel en nog geen idee hebben waar je het moet zoeken? Er zijn een aantal factoren die kunnen helpen bij het kiezen van een nieuwe tafel voor in de kamer. De smaak van ieder persoon is verschillend, maar gelukkig is daarom het aanbod van kamertafels enorm. Kleur, materiaal en vorm bepalen een groot deel van de keuze. Maar een tafel moet ook degelijk en stabiel zijn. Door de tijd heen krijgt een kamertafel heel wat over zich heen en moet daartegen bestand zijn. De tafel moet natuurlijk na een aantal jaren nog steeds stevig op zijn poten staan.

Tafels en materialen

De smaak van de persoon geeft al richting naar wat voor kamertafel er gekeken gaat worden. Er bestaat een enorme variatie aan houten tafels. Of het nu om een bijzettafel, een salontafel, of een eetkamertafel gaat, hout is een veel gewaardeerd product. De verwerkingsmogelijkheden zijn enorm, want hout laat zich prima verwerken. Eikenhout, notenhout, teakhout of gelakt mdf, er zijn heel wat opties in hout te vinden. Ook metaal en gietijzer wordt veel gebruikt om een kamertafel van te maken. Moderne strakke metalen of aluminium frames, afgewerkt met een bovenblad van hout of glas, geven een totaal andere indruk dan een zwaar gietijzeren onderstel, wat ook fantastisch afgewerkt kan zijn met een bovenblad van dikke houten planken. De woonstijl bepaalt samen met de eigenaar welk materiaal er wordt gekozen.

Formaat en kleur

Een bepalende factor is natuurlijk ook de grote van de ruimte waar een kamertafel komt te staan. Een appartement heeft andere afmetingen dan een ruime villa. En dat heeft gevolgen voor de keuze van de grootte van een tafel. Een nieuwe kamertafel kopen gaat het handigst met een meetlint erbij. Zo worden er onaangename verassingen vermeden, want het is zonde als de tafel terug moet naar de winkel omdat hij niet in de kamer past.

Kleur moet niet onderschat worden. Een kamertafel is een groot object in een woning en kleur doet heel veel in een ruimte. Een witte tafel geeft een andere sfeer dan een houten tafel naturel. Maar het is ook goed mogelijk om met contrast kleuren een ruimtelijk effect te creëren. Woonideeën zijn er genoeg te vinden om inspiratie op te doen, wat goed zou kunnen helpen om een goede kamertafel uit te kiezen.Zelf kopen, zelf maken of laten maken

Ondanks dat het aanbod van kamertafels enorm is, kan het ook mogelijk zijn dat niet de juiste kamertafel wordt gevonden. Dan is het mogelijk om een kamertafel te laten maken. Zelf alle afmetingen, materialen en kleuren kunnen bepalen is natuurlijk een heel bijzonder project. Of het nu om een traditionele of moderne kamertafel gaat, handgemaakt met een custom design is ontzettend gaaf om in huis te hebben staan. Een degelijke kamertafel gaat jaren mee, en het is daarom belangrijk om jezelf goed te oriënteren in welke mogelijkheden er zijn.

 

Bron: Hetwoongemak

 

You Might Also Like