Buitenleven

Hou de beestjes buiten

13 juni 2019

Met de zomer in aantocht komen ook de muggen, wespen en andere vliegende irritaties weer tevoorschijn. Als het lekker weer wordt, is het laatste waar je aan denkt wel om een deurhor te installeren.

Deur of gordijn?
Behalve een deurhor zijn er veel mogelijkheden voor horgordijnen. Onder andere plastic, kattenstaarten, hout en ijzer. Al deze gordijnen hebben als grootste nadeel, vergeleken met een deurhor, dat ze nooit helemaal afsluiten.

Een standaard deur, prima toch?
Uiteindelijk zijn deurhorren op maat de beste oplossing om overlast van dit soort ongedierte tegen te gaan.
Voor een deurhor is het meest belangrijke dat deze goed past, kieren en spleten doen het hele effect teniet en moeten dan ook voorkomen worden.

Voor deurhorren heb je de keuze uit meerdere opties:
Voor een deur waar veel doorheen gelopen wordt, is een strokendeur de makkelijkste en goedkoopste oplossing. Deze oplossing, waarbij twee of meer stroken gaas een “deur” vormen, is voordelig en makkelijk te installeren. Het grootste nadeel is dat er regelmatig kieren opduiken waar ongedierte alsnog doorheen gaat. Ook gaan deze modellen snel kapot.
Een variant hierop heeft magneetstrips, hiermee kunnen de lamellen beter aansluiten. 

Dan heb je nog de standaard deurhor. Dit is een frame met een hor erin, die je voor een gewone deur plaatst. Deze schuif je opzij, of doe je open, om doorheen te lopen.
Een andere optie is de rol-hordeur. Eigenlijk is dit een rol gaas die kan worden uitgetrokken en vastgemaakt aan de andere kant van de deur. Dit is een oplossing waarbij de hor niet opvalt, wanneer deze niet nodig is, bijvoorbeeld in de winter. Als de hor van een mindere kwaliteit is, loop je het risico dat deze na verloop van tijd niet meer goed sluit of zelfs eruit kan lopen.
En dan hebben we nog de plissé hordeur. Deze variant lijkt op de rol hordeur, maar in plaats dat deze in- en uitrolt, vouwt dit model. 

Een hordeur op maat
Behalve de keuze welke deur je wilt hebben, is er ook nog de keuze voor een standaard deur of een deurhor op maat.

Soms heb je geen keuze, dan moet je een hordeur op maat nemen. Niet alle deuren hebben namelijk standaard maten. 
Maar ook wanneer je wel een standaard maat hebt, kan een hordeur op maat een betere keuze blijken.
Huizen en deuren kunnen na verloop van tijd verzakken. Hierdoor zijn de oorspronkelijke deuren niet meer zo recht als ze oorspronkelijk waren, en moet je een standaard deur gaan aanpassen. 

Er zijn gespecialiseerde bedrijven genoeg te vinden om een hordeur op maat te bestellen, maar de meeste bouwmarkten bieden deze service ook. 

Het ligt allemaal aan hoeveel je wilt besteden, en hoe je wilt dat het eruit komt te zien. We raden je wel aan om eens te kijken wat een hordeur op maat kost, je kunt nog wel eens aangenaam verrast worden.

 

Bron: hetwoongemak.nl

 

You Might Also Like