Buitenleven

Maak in de koude maanden alvast een plan voor je nieuwe tuin!

30 november 2020

Het is koud en grauw buiten en de temperatuur wordt steeds lager. Niet bepaald het weer om druk met de tuin bezig te zijn. Hoogstens moet je je tuin nog klaarmaken voor het winterseizoen, maar een grote verbouwing zit er waarschijnlijk niet meer in. Misschien heb je wel de plannen om je tuin volgend voorjaar op de schop te doen. Misschien vind je het tijd voor meer groen, of mag je tuin juist wel wat onderhoudsvriendelijker zijn. De koude wintermaanden lenen zich ideaal om na te denken over hoe je invulling wil geven aan jouw nieuwe tuin.

 

Wat voor tuin

Allereerst moet je goed na gaan denken over welke kan je op wil met je tuin. Je kan bijvoorbeeld je tuin helemaal vullen met tegels en weinig planten. Dat is onderhoudsvriendelijk en praktisch, maar misschien mist het wat gezelligheid. Maar je tuin helemaal vullen met planten is ook weer zo wat. Dan ben je straks elke week uren kwijt aan het onderhouden van je tuin.

 

Daarnaast moet je denken over wat voor soort tuin je wil. Trends op dat gebied zijn bijvoorbeeld de stadstuin. Deze tuinen zijn vaak strak, werken met veel houtwerk en zien er overzichtelijk uit. Of haal je het tropische Indonesië naar Nederland met een zogehete Bali tuin? Waarin bamboe, hout en andere tropische planten en bomen centraal staan. De keuze is reuze in ieder geval en je zult eerst hiervoor knopen moeten doorhakken.

 

Zelf doen of hulp inschakelen

Natuurlijk kun je het zelf doen allemaal. Maar dan moet je dagen vrij nemen en hard fysiek werk verrichten. De vraag is of je hier zin in hebt natuurlijk. Daarnaast kun je ook een hovenier inschakelen. Als je dat doet doe je er alvast goed aan om met een aantal hoveniers in gesprek te gaan om de haalbaarheid van je plannen te bespreken. Sowieso is het handig om een hovenier uit de buurt te kiezen. Kies een hovenier Maasluis als je in Maasluis woont of een hovenier Hellevoetsluis wanneer je daar woont. Kies in ieder geval voor een partij die je vertrouwt en die goede beoordelingen scoort.

You Might Also Like