Kozijnen

Kunststof kozijnen

2 mei 2016

Kies voor kunststof kozijnen als je behoefte hebt aan een duurzaam en onderhoudsarm product. Dan heb je geen last meer van afbladderend hout. Daarnaast is het een goede geluidsisolator.

Kenmerken kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig niet meer van hout te onderscheiden. Ook worden ze soms toegepast in monumentale woningen en beschermde stads- en dorpsgezichten. Ze zijn in aanschaf relatief goedkoper dan een natuurproduct als hardhout. Een ander voordeel is dat je energie bespaart, want het is een warmte isolator. Het is uiteindelijk minder belastend voor het milieu. Kunststof kozijnen hebben afdichtingen van goede kwaliteit. Ze zijn volledig recyclebaar en dat maakt dit product ook duurzaam.
Er zijn bedrijven die kunststof kozijnen verkopen die inbraakwerend zijn. Deze bedrijven hebben een SKG- certificaat. Dit betekent dat ze een keurmerk hebben ontvangen voor inbraakwerende producten. Dit is afkomstig van het Politie Veilig Wonen keurmerk. Dit houdt in dat het voor een inbreker moeilijker is om het kozijn te forceren. Het kost meer tijd en de kans om betrapt te worden is groter.

Demontage en montage

Ben je toe aan nieuwe kozijnen? Dan kan je een vakman inschakelen om deze te vervangen. De oude bestaande kozijnen worden verwijderd. Eerst worden de glaslatten en het oude glas verwijderd en afgevoerd. Vervolgens wordt met een zaag het oude kozijn ingezaagd, waarna het eenvoudig verwijderd kan worden. Het is van belang dat dit voorzichtig gebeurt, zodat er geen beschadigingen ontstaan.
Nu kan het nieuwe kunststof kozijn gemonteerd worden. Onderdelen die niet direct voor de montage nodig zijn, worden tijdelijk verwijderd. Aan de zijkant wordt een comprimerende celband geplakt. Dit zorgt voor een goede aansluiting tussen de gevel en het nieuwe kozijn. Als het kozijn in het ontstane gat is geplaatst en waterpas op de juiste plaats staat, worden er gaten geboord. Het kozijn wordt op zijn plaats geschroefd met turboschroeven. Vervolgens wordt het verder afgemonteerd. De draaiende delen worden afgehangen en het isolatieglas wordt geplaatst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de droge beglazingsmethode. Dit betekent dat het glas vrij eenvoudig vervangen kan worden indien nodig. Glaslatten worden aan de binnenzijde gemonteerd, vanwege de inbraakwerendheid.
Wil je je huidige kozijnen laten vervangen door nieuwe kunststof kozijnen? Neem dan gerust contact met ons op.

You Might Also Like