Inrichting

Klokken die wat toevoegen aan je woonkamer

7 april 2020
klok

Iedereen heeft wel wat klokken in huis hangen. Maar veel huishoudens betrappen we erop dat het gaat om saaie, fabriek werk standaard modellen die je bij de Nederlandse warenhuizen kunt kopen of discount stores. Dat soort klokken; enige waar ze goed voor zijn is de juiste tijd aangeven. Maar goed, is dat echt nog nodig vandaag de dag? We hebben tegenwoordig allemaal smartphones op zak. En zo niet, de tijd kun je ook wel aflezen op de televisie wanneer deze aanstaat, een game console, op de thermostaat, op de koelkast, noem het maar op, aan tijd notatie geen gebrek in onze huidige samenleving. Klokken zouden dus meer moeten doen dan de juiste tijd aangeven om een plekje in ons interieur te verdienen. In dit artikel zullen we een aantal karakteristieke klokken soorten bespreken die een injectie aan sfeer kunnen geven aan welk interieur dan ook.

Koekoeksklokken

De klassieker onder de klokken. Een all-time favoriet. Kent een eeuwenlange geschiedenis die zijn roots vindt in het Zwarte Woud van Duitsland. Het leuke aan koekoeksklokken is dat ze allerlei taferelen tonen uit deze prachtige regio. Denk aan mannetjes en vrouwtjes in lederhozen die de was doen op de ouderwetse manier of wellicht juist aan het bier drinken zijn. En love it or hate it, maar de koekoeksroep is toch ook wel iconisch te noemen. Gelukkig kun je deze aan of uitzetten naar eigen wens met de moderne modellen koekoeksklokken. Sowieso kennen deze nacht detectie, zodat je niet midden in de nacht wakker wordt door een koekoeksroep. Koekoeksklokken vindt je nu ook in een ander moderner jasje. Bijv. koekoeksklokken in de kleur blauw of groen. Ook meer moderne interieur stijlen is er dus altijd wel een geschikte koekoeksklok te vinden.

LP klokken

LP klokken zijn dan juist een relatief nieuw fenomeen. Dit zijn klokken die vervaardigd zijn uit oude LP platen. Je weet wel die platen die men in de jaren 60 en 70 gebruikte om muziek af te spelen. Deze klokken kunnen een vintage look geven aan je interieur.

DIY wandklokken

Do it yourself wandklokken of kortweg DIY klokken zijn klokken waarbij je zelf de wijzers en nummers dient aan te brengen tegen de muur.

Design wandklokken

Indien je geen trek hebt in DIY klokken, geen probleem. Er zijn tal van fraaie design klokken te verkrijgen van vooraanstaande merken zoals AMS en Karlsson bij webwinkels zoals Klokkenshop.com.

Kinderklokken

Ook voor de kinderkamer zijn er hele leuke klokken te verkrijgen, bijv. met een dieren of voetbal thema.

Digitale klokken

Indien je echt niet tegen geluid kan, weet dan dat er ook stille digitale klokken te verkrijgen zijn met modern uiterlijk bij webshops zoals klokkenshop. Ideaal voor in de slaapkamer bijvoorbeeld. Of voor iedereen die zich stoort aan het tikken van de klok.

You Might Also Like