In de tuin

Kies je nieuwe tuinmeubelen uit dankzij deze 3 tips 

17 november 2020

We kunnen het bijna niet meer wegdenken hoe belangrijk een tuin geworden is in de laatste maanden, maar een gepaste tuin naar jouw wensen maken is geen evidentie.
Zo spelen verschillende factoren een rol, zoals de keuze van de juiste tuinmeubelen.
Een nieuwe tuinset aankopen kan behoorlijk kostelijk worden, daarom is het verstandig dat je de juiste keuze maakt. Dankzij de volgende tips helpen we je graag op weg om een keuze te maken bij je nieuwe tuinmeubelen.

Wat past bij jou?
Elke persoon zit anders in elkaar, dus moet je op zoek gaan naar wat jij nodig hebt in een tuin.
Zoals je al verwacht bestaat een standaard tuin dus niet, maar hoe start je nu precies de zoektocht naar je tuin?

Maak voor jezelf op wat je belangrijk vindt aan een tuin. Beschik je over groene vingers, dan is de kans groot dat je tuin meer beplant zal zijn en onderhoud nodig heeft dan bij een persoon die juist geen bezit. Of ben je juist op zoek naar een tuin met weinig onderhoud om in te genieten na een lange werkdag? Dan is de kans groter dat in deze tuin juist meer tuinmeubelen zullen staan.

Bij de keuze van je tuinset houd je best in gedachte of de set onderhoudsvriendelijk is.
Kan de set het hele jaar door buiten staan of dient het juist in de winter gestockeerd te worden.
Indien de tuinmeubelen de winter niet kunnen doorstaan, moet je rekening houden dat je plaats nodig zult hebben om de meubelen te stockeren.

De opstelling van je tuinmeubelen
Bij het kiezen naar de juiste tuinmeubelen is de hoeveelheid ruimte in je tuin of balkon van cruciaal belang. Zo wil je niet de fout maken dat het groen vanuit je tuin verdwijnt door teveel tuinmeubelen, een evenwichtig balans hierin is dus de sleutel voor een mooie tuin.

Vandaag bestaan er gelukkig veel alternatieven om kleinere tuinen toch comfortabel te maken, zo zijn er modulaire systemen die praktisch zijn naar verschillende opstellingen toe.
Je kan de verschillende elementen uit elkaar halen en anders gaan opstellen naar wens.

Een authentieke tuin
Bij je keuze naar de juiste tuinmeubelen trek je best de lijn van je huis door naar je tuin.
Ben je in het bezit van een moderne woning, dan combineer je best tuinmeubelen uit dezelfde categorie. Wicker meubelen passen dan weer beter bij een landelijkere woning. Probeer te achterhalen welke tuinmeubelen het best passen bij je type woning.

You Might Also Like