Huis

Je woning isoleren met raamdecoratie op maat

28 oktober 2019

De temperaturen dalen langzaam maar zeker en dat merken we overal. We draaien de verwarming nog extra open, drinken massaal extra koppen thee (of warme chocolademelk, voor de enthousiaste mensen) en de kleden worden weer van zolder gehaald. In de herfst en winter wil je de warmte natuurlijk zo lang mogelijk binnen houden. Wist je al dat raamdecoratie daar een belangrijke rol in speelt? In dit blog: de twee meest isolerende vormen van raamdecoratie op maat. 

Duette® gordijnen: sfeervol en isolerend!

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen op Pinterest, Instagram, in woonbladen en op tv. Duette® gordijnen zijn hip! Deze vorm van raamdecoratie is te herkennen aan de vouwen in de stof. Niet te verwarren met plissegordijnen overigens. Een plissegordijn is namelijk gemaakt van een laag stof en Duette® gordijnen zijn gemaakt van twee lagen stof. Je kan het verschil eenvoudig zien. Bij Duette® Shades zie je namelijk een honingraat aan de zijkant. 

Juist door die honingraat is deze vorm van raamdecoratie zo isolerend. Tussen de twee lagen stof blijft namelijk lucht hangen. Hierdoor kan de warmte in de herfst en winter niet ‘ontsnappen’ via het raam. En in de zomer houdt het de warmte van buiten juist tegen! 

Houten jaloezieën: letterlijk en figuurlijk warmte in huis

En dan nummer twee: houten jaloezieën! Ook deze heb je vast veel voorbij zien komen de afgelopen jaren. Wie wil er nu geen houten jaloezieën in huis? Ze ogen sfeervol, stralen luxe uit en je interieur wordt er direct een stuk gezelliger en warmer van. Figuurlijk, maar ook letterlijk! Want houten jaloezieën hebben een zeer goede isolerende werking. Doordat je houten jaloezieën vaak over de gehele lengte van het raam hebt hangen, is het voor de warmte in huis al best lastig om te ‘ontsnappen’ via het raam. En als je de verticale lamellen dan ook nog eens sluit, kan de warmte echt geen kant meer op. En dan kan jij dus ook genieten van een warme huiskamer! 

Als je het echt goed wil aanpakken, kies je ook nog voor houten jaloezieen met ladderband. De ponsgaten in de jaloezieën worden hiermee afgesloten. Hiermee zijn houten jaloezieën ook geschikt voor de slaapkamer. Een extra verduisterend effect behalen? Combineer de houten jaloezieën dan met overgordijnen. 

Raamdecoratie aanschaffen: waar moet je op letten

Raamdecoratie is echt het puntje op de i als het om je interieur gaat. Ooit een huis zonder raamdecoratie gezien? Dat ziet er vaak erg saai uit. Maar hoe kies je nou de juiste kleur? Bij veel webshops zoals MijnRaamdecoratie kan je gratis kleurstalen aanvragen om te kijken welke kleur het beste bij jouw interieur past. Het opmeten en monteren is ook erg eenvoudig, maar dat kan je natuurlijk ook altijd nog laten doen door een professionele monteur.

You Might Also Like